Ligue 1 - 2023.3.12.

Kínlódott a PSG, de a végén jött Messi és Mbappé

A Paris Saint-Germain a 90. percben szerzett góllal idegenben 2–1-re legyőzte a bennmaradásért harcoló Brestet a két csapat szombat késő esti mérkőzésén a francia élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban (Ligue 1).

BREST–PSG 1–2

A Bajnokok Ligájából az idén is a tervezettnél korábban kibukó PSG a Donnarumma – Pembélé, S. Ramos, Danilo Pereira, Nuno Mendes – Soler, Verratti, Zaïre-Emery, F. Ruiz – Messi, Mbappé tizeneggyel állt fel Brestben, uralta a játékot, és bár nem futballozott látványosan, a 37. percben megszerezte a vezetést: Kylian Mbappé lövését Marco Bizot ügyetlenül középre ütötte ki, és a berobbanó Carlos Soler a kapu bal oldalába bombázott.

A meccs elején is volt egy Soler, Bizot párbaj, akkor még a hazai kapus nyert, a kapufára tolta a spanyol bombáját.

Nem sokáig volt nyerésben a PSG, a hazaiak még az első félidőben egyenlítettek: Romain Del Castillo parádésan indította a leshatárról, Sergio Ramos és Timothée Pembélé között kiugró Franck Honorat-t, aki ügyesen megtartotta a labdát, majd a 16-oson belülre törve ballal a kapu jobb oldalába bombázott.

A második félidőben is meglehetősen tompán futballozott a PSG, kisebb helyzeteit elpuskázta, a védekezésre összpontosító hazai csapatban pedig nem volt annyi erő, hogy egy megugrásból újabb gólt szerezzen. Aztán a 90. percben mégis megszületett a párizsiak győztes gólja: Lionel Messi indításával Mbappé kiugrott a leshatárról, majd a kapust kicselezve a hálóba gurított.

Szóljon hozzá!