VB - 2023.3.15.

Marokkó csatlakozik a spanyol–portugál pályázathoz – hivatalos

Marokkó csatlakozik Spanyolország és Portugália vb-rendezési pályázatához – jelentette be VI. Mohamed király az afrikai szövetség (CAF) ruandai díjátadóján.

„Szeretném, ha a marokkói futball eszköz lenne a sikeres és fenntartható emberi fejlődésben. (…) A Marokkói Királyság (amely a legutóbbi klubvilágbajnokság házigazdája volt) ismét tettekkel bizonyította, hogy az erőforrásai, infrastruktúrája és tapasztalata – főleg a labdarúgás területén – minden, a fiataloknak esélyt adni kívánó afrikai ország rendelkezésére áll” – idézi VI. Mohamedet Marca.

Mint ismert, eredetileg Ukrajna társult volna a két ibériai ország mellé, de az ukrán szövetség elnöke ellen indított fegyelmi eljárás miatt a kelet-európai ország kénytelen volt visszalépni a pályázattól.

A hét év múlva sorra kerülő csúcsesemény iránt négy dél-amerikai ország – az 1930-as első vb-nek otthont adó Uruguay, valamint Argentína, Paraguay és Chile – közösen érdeklődik, Szaúd-Arábia pedig Egyiptommal és Görögországgal vállalná a rendezést. A helyszínről a nemzetközi szövetség jövő évi kongresszusán születik döntés.

Szóljon hozzá!