Premier League - 2023.8.26.

Sterling villogott, a Chelsea magabiztosan nyert a Luton ellen

Raheem Sterling vezetésével a Chelsea 3–0-s győzelmet aratott a Luton Town ellen az angol Premier League harmadik fordulójának pénteki játéknapján, ezzel március után nyert ismét a Stamford Bridge-en.

A West Ham Unitedtől elszenvedett bántó veresége után hazai pályán, az újonc Luton Town ellen szeretett volna javítani a Chelsea, Mauricio Pochettino együttese az első győzelmére készült a Premier League 2023–2024-es idényében. 

A londoniak esélyeshez méltóan kezdték a találkozót, és Raheem Sterling remek szólójának köszönhetően, negyedóra után nem sokkal előnybe is kerültek. A jobb oldalon kapott labdát az angol támadó, aki két védő között lépett be a tizenhatoson belülre, majd további kettő sem tudta szerelni, és ballal a hosszú alsóba lőtt.

Nagyon nyomott a Chelsea a fordulást követően és több nagy helyzetet is kihagyott, mire másodjára is bevette a Luton kapuját. Moisés Caicedo tette ki jobbra a labdát az üres területbe érkező Malo Gustónak, aki középen megtalálta Sterlinget, az angol pedig az ötös előteréből a második gólját is megszerezte.

Nyolc perccel később a harmadikat is meglőtték a hazaiak, Enzo Fernández rúgta be a jobb oldalon az üresbe a labdát, Sterling ezt befutotta és laposan középre adta, ahol Nicolas Jackson érkezett és megszerezte első találatát a Chelsea-ben. A londoni kékek kapott gól nélkül lehozták a találkozót és készülhetnek a szerdai, Wimbledon elleni Ligakupa-mérkőzésre. 

ANGOL PREMIER LEAGUE
3. FORDULÓ
Chelsea–Luton 3–0
 (Streling 17., 68., N. Jackson 75.)

SZOMBATON JÁTSSZÁK
13.30: Bournemouth–Tottenham (Tv: Spíler1)
16.00: Arsenal–Fulham (Tv: Match4)
16.00: Brentford–Crystal Palace
16.00: Everton–Wolverhampton
16.00: Manchester United–Nottingham (Tv: Spíler1)
18.30: Brighton–West Ham United (Tv: Spíler1)

VASÁRNAP JÁTSSZÁK
15.00: Burnley–Aston Villa
15.00: Sheffield United–Manchester City (Tv: Spíler1)
17.30: Newcastle United–Liverpool (Tv: Spíler1)

Szóljon hozzá!