Bundesliga - 2023.9.3.

Fordított és nyert a Mönchengladbach otthonában a Bayern

A német élvonalbeli labdarúgó-bajnokság (Bundesliga) 3. fordulójában a Bayern München 2–1-re legyőzte a Borussia Mönchengladbachot.

A Bayern München az elmúlt öt tétmérkőzésén nem tudta legyőzni a Borussia Mönchengladbachot, a bajorok vendégként legutóbb 2019-ben vitték el mind a három pontot a Borussia-Parkból.

Az első komoly lehetőség a hazaiak előtt adódott, Marvin Friedrich fejelte kapura a labdát, a Bayernt azonban megmentette a felső léc. Négy perccel később már megszerezte a vezetést a Mönchengladbach: egy szögletet követően Maximilian Wöber csúsztatta tovább a labdát, Itakura Ko pedig Sven Ulreich felett a kapuba talált.Még a félidő vége előtt egalizálhatott volna a München, viszont Leroy Sané jobb lábbal megeresztett lövése csak a lécet találta el.

A második játékrészben már összejött az egyenlítés. Az 58. percben Joshua Kimmich ugratta ki a lesvonalról érkező Sanét, aki átvette és ballal a kapuba helyezte a labdát.  A hajrában Joshua Kimmich szögletére a csereként beálló Mathys Tel érkezett jó ütemben és a jobb alsó sarokba fejelt.

A Bayern München tehát megtörte a Mönchengladbach elleni rossz sorozatát, egyszersmind három mérkőzés után továbbra is hibátlan a bajnokságban.

NÉMET BUNDESLIGA
3. FORDULÓ
Borussia Mönchengladbach–Bayern München 1–2
 (Itakura 30., ill. Sané 58., Tel 87.)

Szóljon hozzá!