Serie A - 2023.9.4.

Nyögvenyelős Juventus-siker Empoliban

Az olasz élvonal 3. fordulójának vasárnap esti mérkőzésein a Juventus mindkét félidőben egy gólt szerezve győzött az Empoli otthonában, a Lecce pedig egy korai és egy késői találattal verte meg a Salernitanát – mindkét győztes egyaránt 2–0-ra nyert.

A Juventus a két forduló után a tabella utolsó helyén pont és rúgott gól nélkül álló Empoli otthonába látogatott, és a vendéglátók egyik sorozata sem szakadt meg a 90 perc után.

A torinói csapat ugyanis az első félidő felénél egy szöglet utáni kavarodást követően szerzett vezetést – habár azt talán maga Danilo sem biztos, hogy tudja, miként került elé a labda az ötösnél. Néhány perccel az első félidő rendes játékidejének vége előtt aztán büntetőhöz jutott a Juventus, ám Dusan Vlahovics tizenegyesét az Empoli albán válogatott kapusa Etrit Berisha szép vetődéssel hárította.

A második félidőben aztán a VAR munkája került előtérbe: előbb egy vélelmezett kezezés miatt vizsgálódott a videós szoba személyzete, s végül nem kapott újabb tizenegyest a Juventus, majd a néhány perccel korábban csereként beszálló Paul Pogba gólját vette el les miatt. Pedig a francia másfél év után szerezhetett volna újra bajnoki mérkőzésen gólt – akkor még a Manchester United színeiben a Burnley ellen volt eredményes –, ha a neki a labdát lekészítő Dusan Vlahovics nincs lesen. Végül azért csak nem maradt gól nélküli a második félidő sem, mert tíz perccel a vége előtt Arkadiusz Milik remek indításával egyedül kilépő Federico Chiesa talált be az üres kapuba nagy botladozás végén, miután a messze kifutó Berisha kapus megakasztotta, de megállítani nem tudta.

2–0-s győzelemmel a Juventus felugrott a dobogó harmadik helyére, az Empoli pedig maradt a mezőny végén.

A másik esti meccsen a Lecce hamar előnybe került a Salernitanát fogadva – a hatodik percben Nikola Krsztovics csúsztatott szépen az ötös jobb sarkáról a kapu hosszú oldalába gyorsan elvégzett bedobás után. A kevéssé érdekfeszítő meccs utolsó pillanatában, a rendes játékidő hosszabbításának nyolcadik percében – hosszas VAR-ozás után – büntetőhöz jutott a Lecce, és Gabriel Strefezza magabiztos végrehajtónak bizonyult, ezzel itt is 2–0 lett a végeredmény, csak éppen a hazaiak javára.

OLASZ SERIE A
3. FORDULÓ
Empoli–Juventus 0–2 
(Danilo 23., Chiesa 82.)
Lecce–Salernitana 2–0 (Krsztovics 6., Strefezza 90+8. – 11-esből)

Szóljon hozzá!