Liga BBVA - 2023.10.1.

A Real Sociedad nyerte a baszk derbit

A Real Sociedad hazai környezetben 3–0-ra győzte le az Athletic Bilbaót a spanyol élvonalbeli labdarúgó-bajnokság (La Liga) 8. fordulójában.

Kis túlzással eseménytelenül telt a baszk derbi első harminc perce, majd gyakorlatilag az első komolyabb lehetőségét gólra váltotta a Real Sociedad: egy bal oldalról érkező beadás felpattant Yuri Berchichén, a labdát pedig a belső védő Robin Le Normand csatárokat idéző mozdulattal küldte a hálóba. Percekkel később válaszolhatott volna a kapott gólra az Athletic, de Nico Williams beadására hiába érkezett jó ütemben bátyja, Inaki, nem tudta a kapuba pöccinteni a labdát.

A szünet után szinte azonnal jött a második hazai találat, Sadiq lekészítését az üresen érkező Kubo Takefusza (ki más?) lőtte a rövid sarokba. A gól után érkezett a már-már menetrendszerű bilbaói ziccer, Inaki Williams zseniális passzt adott Muniainnak, de Remiro lábbal bravúrt mutatott be.

A 65. percben eldőlt a pontok sorsa: Zubimendi (Unai Simón pechesen előreívelt labdájának megszerzését követően) remek ütemű kiugratással hozta ziccerbe a csereként beálló Mikel Oyarzabalt, aki előbb elfektette az Athletic kapusát, majd higgadtan a hálóba passzolt. A hátralevő időben a szépítésért küzdöttek a vendégek, hiába – a Real Sociedad győzött, s ideiglenesen feljött a tabella negyedik helyére.

SPANYOL LA LIGA
8. FORDULÓ

Real Sociedad–Athletic Bilbao 3–0 (Le Normand 30., Kubo 48., Oyarzabal 66.)
KORÁBBAN

Getafe–Villarreal 0–0
Kiállítva: Á. Baena (Villarreal, 23.)
Rayo Vallecano–Mallorca 2–2 (Á. García 4., Falcao 90+12. – 11-esből, ill. Muriqi 44., A. Sánchez 59.)
Girona–Real Madrid 0–3
 (Joselu 17., Tchouaméni 21., Bellingham 71.)
Kiállítva: Nacho (Real Madrid, 90+4.)

Szóljon hozzá!