Liga BBVA - 2023.10.8.

A Valencia és a Sevilla sem tudott győzni

A Mallorca és a Valencia 1–1-es, a Sevilla és a Rayo Vallecano 2–2-es döntetlent játszott egymással a spanyol élvonalbeli labdarúgó-bajnokság (La Liga) 9. fordulójának szombati játéknapján.

Az idényben eddig csupán egyetlen győzelmet begyűjtő Mallorca már az 5. percben gólt szerzett. A szerencsésen felpattanó labda az őrizetlenül hagyott Daniel Rodriguez elé került, aki elemi erővel a hosszú felsőbe bombázta. Mikor már a hazaiak azt hihették, előnnyel vonulhatnak be az öltözőbe, a félidő hosszabbításában Diego López gólt fejjelt, döntetlenre hozva az állást.

A második játékrész is tele volt tűzdelve helyzetekkel mindkét oldalról, de itt már egyik gárdának sem sikerült pontosan befejeznie a támadását – maradt az 1–1.

Az idényben eddig kifejezetten alulteljesítő Sevillának ez a mérkőzés sem kezdődött ideálisan. Már a 21. percben Óscar Valentín találatával megszerezte a vezetést a Rayo, majd öt percre rá meg is duplázta előnyét Álvaro García gyönyörű góljával.

A második félidőben tempót váltott a Sevilla. Az 50. percben Djibril Sow szépített, a 97. percben pedig Jusszef en-Nesziri megszerezte az egyenlítő gólt, amivel egy pontot megmentett a Sevilla. 2–2

SPANYOL LA LIGA
9. FORDULÓ
Mallorca–Valencia 1–1 
(D. Rodriguez 5., ill. D. López 45+3.)
Sevilla–Rayo Vallecano 2–2 (D. Sow 50., En-Nesziri 90+7., ill. Valentín 21., Á. García 26.)

Szóljon hozzá!