Serie A - 2023.10.1.

Lautaro Martínez csereként beállva négyet vágott, simán nyert az Inter

Az olasz élvonalbeli labdarúgó-bajnokság (Serie A) 7. fordulójában az Internazionale az első félidőben nem találta a fogást a Salernitánát, a második játékrészben azonban érkezett Lautaro Martínez, aki négy gólt is szerzett, így az Inter fölényes győzelmet aratott, és vezeti a táblázatot.

Az Internazionale az eddigi három bajnokija közül csak egyszer tudott nyerni a Salernitana vendégeként. Az első félidőben ezúttal is a hazai csapat került közelebb a vezetés megszerzéséhez, azonban a számos próbálkozásból csak egyszer tudták eltalálni a milánói kaput.

A sok kihagyott helyzetet a csereként beálló Lautaro Martínez bosszulta meg. Marcus Thuram adott remek labdát az argentin csatárnak, aki a labdát a kijövő Guillermo Ochoa fölött átemelve volt eredményes a 62. percben. Nem sokkal később egyenlített a Salernitana, de Mateusz Legowski gólját les miatt érvénytelenítette a játékvezető. Ezt követően Lautaro Martínez eldöntötte a mérkőzést. Előbb Nicolo Barella passzát 11 méterről átvétel nélkül a kapu jobb oldalába lőtte, majd értékesítette a Thuram által kiharcolt tizenegyest is. Itt még azonban nem volt vége, ugyanis a 89. percben ismét betalált az argentin csatár, megszerezve idénybeli kilencedik gólját is.

Az Inter 4–0-ra nyert, némileg feledtetve a hétközi fordulóbeli, Sassuolo elleni vereséget, míg a Salernitana továbbra is nyeretlen.

OLASZ SERIE A
7. FORDULÓ

Salernitana–Internazionale 0–4
 (Lautaro Martínez 62., 77., 85., 89. – a harmadikat 11-esből)
KORÁBBAN
Lecce–Napoli 0–4 (Ostigard 16., Osimhen 51., Gaetano 88., Politano 90+5. – 11-esből)
Milan–Lazio 2–0 (Pulisic 60., Okafor 88.)

Szóljon hozzá!