Liga BBVA - 2023.10.29.

Rakitic csodagólja egy pontot ért a Sevillának Cádizban

Kétgólos előnyt szórakozott el a Cádiz a Sevilla ellen, de egy pontot így is otthon tudott tartani a spanyol élvonalbeli labdarúgó-bajnokság (La Liga) 11. fordulójában.

Bő fél órán keresztül tökéletesen működött a Cádiz cinikus, reaktív, kontrázásra és az ellenfél hibáinak kiaknázására épülő játéka a Sevilla elleni andalúziai rangadón. A sárga-kék mezes hazai csapat már a nyolcadik percben megszerezte a vezetést Chris Ramos révén, majd 20 perccel később Sergio Ramos könnyelmű labdaeladását kihasználva megduplázta előnyét Darwin Machís góljával (mindkét találatot Roger Martí készítette elő).

A Sevilla viszonylag hamar visszajött a meccsbe, s Ocampos 37. percben jegyzett fejes gólja jelezte, hogy igenis sebezhető a Cádiz védelme. Az előző fordulóban a Real Madriddal ikszelő vendégek jelentős erőket mozgósítottak az egyenlítés érdekében, s ez a 60. percben össze is jött nekik: Ivan Rakitic félfordulatból gyönyörű gólt akasztott a jobb felső sarokba.

Az El-címvédőnek tehát még volt bő fél órája az egyenlítésre, de ezt már – főleg a ragyogóan védő hazai kapus, Ledesma miatt – nem sikerült elérnie, így a két csapat azonos pontszámmal marad a La Liga alsóházában.

SPANYOL LA LIGA
11. FORDULÓ
Cádiz–Sevilla 2–2
 (C. Ramos 8., Machís 28., ill. Ocampos 37., Rakitic 60.)
KORÁBBAN
Almería–Las Palmas 1–2 (Ramazaini 73., ill. El Haddadi 23., Kaba 90+4.)
Barcelona–Real Madrid 1–2 (Gündogan 6., ill. Bellingham 68., 90+2.)
Mallorca–Getafe 0–0

Szóljon hozzá!