Premier League - 2023.10.29.

Wilson duplázott, Hvang Hi Csan javította a hibáját

A Wolverhampton Wanderers odahaza 2–2-es döntetlent játszott a Newcastle Uniteddel az angol élvonalbeli labdarúgó-bajnokság (Premier League) 10. fordulójának szombati záró mérkőzésén.

A Bajnokok Ligájában elszenvedett vereségét szerette volna feledtetni a Newcastle az egyre jobb formába lendülő Wolverhamton ellen.

A mezőnyfölényben játszó vendégek a 22. percben kalandos körülmények között kerültek előnybe, Callum Wilson háttal a kapunak juttatta a labdát a hálóba (0–1).

A Wolves nem tört meg a kapott góltól, és többször is veszélyeztetett, majd a 36. percben egy szöglet után Mario Lemina a kapuba bólintott. Ebben picit benne volt Nick Pope, aki előtte több szép védést is bemutatott (1–1).

Amikor már úgy tűnt, döntetlennel vonulnak a szünetre, Hvang Hi Csan nagyot hibázott a saját tizenhatosán belül, büntetőhöz segítve a Newcastle-t. A labda mögé Wilson állt, és ha nem is magabiztosan, de értékesítette a tizenegyest (1–2).

Hvang Hi Csan aztán a második félidőben javította a hibáját, és remek góllal egyenlített. A dél-koreai támadónak ez volt sorozatban a hatodik találata hazai pályán a bajnokságban (2–2).

Kiemelendő, hogy a Wolves egyik legfontosabb játékosa, Pedro Neto labdavezetés közben meghúzódott, és le kellett cserélni, kérdés, mennyi időre dőlt ki.

ANGOL PREMIER LEAGUE
10. FORDULÓ

Wolverhampton Wanderers–Newcastle United 2–2 (Lemina 36., Hvang Hi Csan 71., ill. C. Wilson 22., 45+4. – a másodikat 11-esből)

Szóljon hozzá!