Serie A - 2023.11.5.

A Milan ellen szerezte meg első győzelmét az Udinese

Az olasz élvonalbeli labdarúgó-bajnokság (Serie A) 11. fordulójában a Milan hazai pályán kikapott az Udinesétől.

A hullámzó formában lévő Milan az elmúlt 11 tétmeccsén egyaránt nyeretlen Udinesét fogadta. Ennek ellenére az első félidő egyetlen nagy helyzete a vendégek előtt adódott: rossz felszabadítást követően Roberto Pereyra lőtt fölé 11 méterről.

A második félidőt a Milan kezdte jobban, Noah Okafor került helyzetbe, de lövése a jobb kapufa mellett szállt el. Bő tíz perccel később a félidőben csereként beálló Yacine Adli követett el buta szabálytalanságot a 16-oson belül, büntetőhöz jutott az Udinese. Mike Maignan ugyan jól érezte az irányt, Pereyra lövését azonban nem tudta hárítani, így előnybe kerültek a vendégek.

A Milan próbált tempót növelni, de igazi helyzetet a hosszabbításig nem tudott kialakítani. A 91. percben Olivier Giroud lehetett volna a megmentő, csakhogy közelről leadott fejesét Marco Silvestri hatalmas bravúrral védte. Nem sokkal később Alessandro Florenzi tüzelt a léc alá, Silvestri azonban ezt is szögletre ütötte.

Az Udinese tehát 11 tétmeccs után tudott ismét nyerni, míg a Milannak az elmúlt négy meccsén három vereség és egy döntetlen a mérlege.

OLASZ SERIE A
11. FORDULÓ
Milan–Udinese 0–1 (Pereyra 61. – 11-esből)
KORÁBBAN

Salernitana–Napoli 0–2 (Raspadori 13., Elmasz 82.)
Atalanta–Internazionale 1–2
 (Scamacca 61., ill. Calhanoglu 40. – 11-esből, Lautaro Martínez 57.)
Kiállítva: Toloi (Atalanta, 90+2.)

Szóljon hozzá!