Premier League - 2023.11.6.

Díaz a 95. percben mentett pontot a Liverpoolnak

Hiába támadta szinte végig a mérkőzést a Liverpool Lutonban, az angol élvonalbeli labdarúgó-bajnokság 11. fordulójában, csak a ráadás pillanataiban tudott egyenlíteni Luis Díaz révén, akinek az édesapja továbbra is az emberrablók fogságában van.

PREMIER LEAGUE
11. FORDULÓ

Luton–Liverpool 1–1 (0–0)
Luton. V: Madley
Luton: Kaminski – Osho, Lockyer, Mengi – Kaboré, Barkley, Nakamba, Townsend (Chong, 61.), Doughty – Morris (Adebayo, 75.), Ogbene (Brown, 80.). Menedzser: Robert Edwards
Liverpool: Alisson – Alexander-Arnold, Konaté, Van Dijk, Gomez (Cimikasz, 67.) – Szoboszlai (Elliott, 66.), Mac Allister, Gravenberch (Díaz, 84.) – Szalah, D. Núnez, Jota (Gakpo, 66.). Menedzser: Jürgen Klopp
Gólszerző:
 Chong (80.), ill. Díaz (90+5.)

ÖSSZEFOGLALÓ

JÜRGEN KLOPP, A LIVERPOOL MENEDZSERE nem sokkal a Luton elleni mérkőzés előtt megerősítette, hogy a csapat egyik kulcsembere, Luis Diaz a kispadon kap helyet, noha a kolumbiai játékos édesapja továbbra is az emberrablók fogságában van.

„Elszomorító a helyzet, de Luis azt kérte pár napja, hogy hadd álljon edzésbe. A futballpálya menedékhely a srácok számára, itt pár percre elfelejthetik a gondjaikat. A tárgyalások továbbra is folynak, de Luis jól mozgott az edzéseken, és szerettük volna, ha velünk van” – mondta Klopp mester a meccs előtt a BBC-nek.

A menedzser azt is jó előre tudta, hogy a Luton bebetonozza majd magát a saját kapuja elé, ezért azzal az ukázzal küldte csatába a játékosait – köztük a kezdőbe jelölt Szoboszlai Dominikot –, hogy bátran lőjenek távolról. Darwin Núneznek nem is kellett kétszer mondani, az uruguayi első bő negyedórában négyszer is próbálkozott. A kísérletek közül a legígéretesebb helyzete az volt, amikor Trent Alexander-Arnold passzával kilépve, egy lutoni védővel a nyakán, hét méterről a lécre lőtte a labdát.

A játékrész legnagyobb lehetőségét ezzel együtt Diogo Jota puskázta el, amikor a 33. percben Ryan Gravenberch passzát követően a tizenhatoson belül volt helye és ideje rákészülni a lövésre, ám a bal alsó sarokba tartó labdát Thomas Kaminski kapus óriási bravúrral szögletre tolta.

A Luton, amellett, hogy fegyelmezetten védekezett, helyenként megpróbált elmerészkedni a liverpooli kapu felé. A 65. percben majdnem sikerült is áttörni a vendégvédelmet, de miután Chiedozie Ogbene a bal szélen elfutva a fél Liverpool-védelmen áthámozta magát, a középre adott labdájára Carlton Morris már csak úgy ért oda, hogy a kapujából kirobbanó Alissont találja el.

Nem sokkal később Jürgen Klopp – többek között – levette a pályáról az önmagához mérten ezúttal indiszponáltan mozgó Szoboszlai Dominikot (a bajnokságban először cserélte le őt Klopp), a cseréktől megélénkülő Liverpool azonban továbbra is csak helyzetekig jutott el. Nem úgy a Luton! A 80. percben ugyanis egy villámgyors kontra végén, Issa Kaboré centerezése után, az egész pályát átsprintelő Tahith Chong lőtt közelről a kapuba.

Csakhogy időközben beállt Luis Díaz is, aki a ráadás pillanataiban befejelte Harvey Elliott beadását, és a Liverpool abszolút hősévé vált. 1–1

Szóljon hozzá!