Premier League - 2023.11.27.

Garnacho csodagólja után simán verte az Evertont az MU

Alejandro Garnacho korai ollózós gólja után Marcus Rashford és Anthony Martial találataival idénybeli legnagyobb különbségű győzelmét aratta az Everton vendégeként a Manchester United az angol élvonalbeli labdarúgó-bajnokság (Premier League) 13. fordulójában.

A tíz pontos büntetés után lényegében az életéért kell küzdenie minden mérkőzésen az Evertonnak, amelyre újabb kemény feladat várt, hiszen a legutóbbi öt PL-meccséből négyet megnyerő Manchester Unitedet fogadta.

A „vörös ördögök” alaposan bekezdtek és már a harmadik percben megadták a mérkőzés alaphangját, amikor Diogo Dalot jobb oldali beadását a hosszún érkező Alejandro Garnacho csodálatos ollózómozdulattal lőtte vissza távolról a kapu bal oldalába.

Egy kis stat: Garnacho 19 évesen és 148 naposan a legfiatalabb MU-labdarúgó lett, aki gólt szerzett az Everton ellen a Goodison Parkban, megelőzve a két klub ikonját, Wayne Rooneyt, aki a „vörös ördögök” színeiben 19 évesen és 193 naposan vette be nevelőklubja kapuját 2005 augusztusában – ráadásul Rooney is szerzett hasonló gólt a Manchester City ellen.

A látványos találat után viszont nem sok nagy lehetősége akadt a vendégeknek, sőt, az Everton állt valamivel közelebb az egyenlítéshez, de sem Dominic Calvert-Lewin, sem Dwight McNeil nem tudta bevenni André Onana kapuját az első félidőben.

A térfélcsere után viszont tíz perc elteltével megduplázta a különbséget a Manchester United, amikor Anthony Martialt buktatták a 16-oson belül, a megítélt büntetőt pedig Marcus Rashford értékesítette biztos lábbal.

A második gól egyre jobban meghozta a vendégek kedvét, akik Bruno Fernandes átadása után Martial okos emelésével tovább növelték a különbséget és a 3–0-s idegenbeli sikerrel az idény eddigi legnagyobb különbségű győzelmét aratták.

ANGOL PREMIER LEAGUE
13. FORDULÓ

Everton–Manchester United 0–3 (Garnacho 3., Rashford 56. – 11-esből, Martial 75.)

Szóljon hozzá!