Serie A - 2023.12.30.

Az éllovas Inter Genovában vesztett pontokat

A Napolitól csak 0–0-s döntetlenre futotta hazai pályán a Monza ellen, az Internazionale is pontokat vesztett a Genovában az olasz élvonalbeli labdarúgó-bajnokság (Serie A) 18. fordulójában. A Fiorentina egy kései góllal legyőzte a Torinót, a a Lazio 3–1-es sikert aratott a Frosinone ellen.

Tovább folytatódik a regnáló bajnok vesszőfutása – a Napoli legutóbb a Romától kapott ki simán 2–0-ra, most pedig a 11. helyen álló Monza ellen játszott gól nélküli döntetlent.

A címvédő hiába próbálkozott huszonöt alkalommal – Hvicsa Kvarachelia több alkalommal is betalálhatott volna – a Monza egy második félidei büntetővel megnyerhette volna az összecsapást. Matteo Pessina állt oda a tizenegyesponthoz, pocsék lövését Alex Meret könnyedén védeni tudta.

Az egy ponttal a Napoli továbbra is csak a hetedik helyen áll, s öt pontra van a negyedik Fiorentinától – a firenzeiek egyébként Luca Ranieri 83. percben szerzett góljával győzték le a Torinót hazai környezetben.

Az éllovas Internazionale az első félidő hajrájában szerezte meg a vezetést Genovában – Nicolo Barella lövése még a jobb kapufán csattant, a kipattanóra viszont a milánóiak csatára, Marko Arnautovic reagált a leggyorsabban.

Még a szünet előtt, az első félidő ráadásában kiegyenlített a Genoa, Radu Dragusin egy jobb oldali szöglet után bólintott a kapuba. A második félidőben egyik csapat sem tudott eredményes lenni, 1–1-es döntetlennel ért véget a mérkőzés.

Lazio gyengén kezdett a Frosinone ellen, a kiesés elől menekülő csapat egy tizenegyesgóllal meg is szerezte a vezetést a második félidő derekán. A rómaiak az utolsó húsz percre csak felébredtek, három gólt szereztek, s megnyerték az összecsapást.

 

OLASZ SERIE A
18. FORDULÓ
Fiorentina–Torino 1–0 
(Ranieri 83.)
Napoli–Monza 0–0
Genoa–Internazionale 1–1 (Dragusin 45+7, ill. Arnautovic 42.)
Lazio–Frosinone 3–1 
(Castellanos 70., Isaksen 72., Patric 84., ill. Soule 57. – tizenegyesből)

Szóljon hozzá!