Premier League - 2023.12.16.

Richarlison és Kulusevski szállította a Spurs győzelmét Nottinghamben

A Tottenham Hotspur 2–0-ra nyert a Nottingham Forest vendégeként az angol élvonalbeli labdarúgó-bajnokság (Premier League) 17. fordulójának nyitányán.

A City Groundon sem adta fel futballfilozófiáját a Tottenham mestere, Ange Postecoglou – csapata a szó szoros értelmében nekiesett ellenfelének, de Turner két ízben is bravúrral mentette meg csapatát a góltól. A szünet előtt aztán már az amerikai kapus sem tudott segíteni: Dejan Kulusevski íveléséből Richarlison csúsztatta a labdát közvetlen közelről a hálóba. 0–1

A fordulás után visszavettek a tempóból a „sarkantyúsok”, s erre kis híján ráfizettek, mert csak a VAR-nak köszönhették, hogy Elanga gólját –  egyébként helyesen – nem adta meg a játékvezető.

A 65. percben megduplázta előnyét a Tottenham, s nem is akárhogyan: a hazai kaput védő Matt Turner egy hazaadás után Dejan Kulusevski elé ívelt, a svéd szélső pedig hármat tolt a labdán, majd éles szögből a rövid felsőbe ágyúzott. 0–2

Öt perccel később Yves Bissouma piros lapjával megfogyatkoztak a vendégek, de Giuglielmo Vicariónak ezen a meccsen nem lehetett – szabályos – gólt lőni. Győzelmével az észak-londoni csapat pontszámban utolérte a címvédő Manchester Cityt, amely szombaton a Crystal Palace ellen lép pályára hazai környezetben.

ANGOL PREMIER LEAGUE
17. FORDULÓ
Nottingham–Tottenham 0–2
 (Richarlison 45+2., Kulusevski 65.)
Kiállítva: Bissouma (Tottenham, 70.)

Szóljon hozzá!