Ligue 1 - 2024.4.28.

Nego sarokkal adott gólpasszt, a Le Havre elnapolta a PSG bajnokavatását

A francia élvonalbeli labdarúgó-bajnokság (Ligue 1) 31. fordulójában a Le Havre 3–3-as döntetlent játszott a PSG ellen, ezzel Loic Negoék elnapolták a párizsiak bajnoki címét.
A PSG-nek egy győzelem hiányzott a bajnoki cím bebiztosításához. A Le Havre viszont nem akart asszisztálni ehhez, és a 19. percben Christopher Operi révén vezetést szerzett. Tíz perccel később a találkozó előtt nem sokkal 2029-ig szerződést hosszabbító Warren Zaire-Emery Bradley Barcolához tálalt, aki pár méterről a kapuba talált (1–1).

A félidő vége előtt ismét vezetést szereztek a vendégek: Loic Nego gyönyörűen vette a labdát, majd sarokkal passzolt André Ayew-hoz, a ghánai pedig ballal a bal alsó sarokba talált (1–2).
A szünetben hármat is változtatott Luis Enrique, beállt Kylian Mbappé is, de nem a PSG szerzett újabb gólt. Nego ezúttal büntetőt harcolt ki, amelyet Abdoulaye Touré értékesített (1–3). A PSG Asraf Hakimi révén szépített, a 95. percben pedig Goncalo Ramos jóvoltából ki is egyenlített, de a 3–3-as végeredmény azt jelenti, hogy még nem bajnok a Paris Saint-Germain. Azonban ha a Monaco nem nyer vasárnap a Lyon otthonában, akkor a fővárosi csapat már bajnokként utazhat a Dortmund elleni szerdai BL-elődöntőre.

FRANCIA LIGUE 1
31. FORDULÓ, szombati mérkőzés
PSG–Le Havre 3–3 (Barcola 29., Hakimi 79., G. Ramos 90+5., ill. Operi 19., A. Ayew 38., A. Touré 61. – 11-esből)

Szóljon hozzá!