Bundesliga - 2024.10.6.

A Mainz ismét remekelt idegenben

A német élvonalbeli labdarúgó-bajnokság (Bundesliga) 6. fordulójának szombat esti mérkőzésén a Mainz 3–0-ra nyert a St. Pauli vendégeként.

Öt perc alatt előnybe került a Mainz: Phillipp Mwene ívelte fel a labdát, Jonathan Burkardt pedig háttal állva csúsztatott a rosszul kimozduló Nikola Vasilj felett a kapuba. Tíz perccel később újabb rövidzárlat alakult ki a St. Pauli-védelemben, így Nadiem Amiri ugrathatta ki a középen, szabadon meginduló Armindo Siebet, aki ziccerben nem hibázott. A két kapott góltól a hamburgi csapat nem esett össze, több helyzetet is kidolgozott, beszorította kapuja elé a vendégeket, ám nem tudott betalálni.

A folytatásban is ment előre a St. Pauli, amivel kinyílt hátul, ebből pedig gólt kapott. A 62. percben Burkardt ugrott ki a leshatáron, elrobogott a kapuig, majd a jobb alsóba lőtt, ezzel el is döntötte a mérkőzést. A hazaiak a maradék fél órában már hitehagyottan futballoztak, nem jártak közel a szépítéshez, és sorozatban a harmadik meccsükön maradtak gólképtelenek. A Mainz a nyolc pontjából hetet vendégként szedett össze a mostani idényben, és zsinórban a negyedik idegenbeli bajnokiján szerzett három gólt – a sorozat az előző idény végén kezdődött. 0–3

Szóljon hozzá!