Liga BBVA - 2024.10.19.

A Valladolid ötgólos meccsen nyert az Alavés vendégeként

A Real Valladolid 3–2-re nyert az Alavés vendégeként a spanyol élvonalbeli labdarúgó-bajnokság (La Liga) 10. fordulójában.
Gyors gólváltást hozott a baszkföldi meccs első bő negyed órája. A hazaiak egy bután eladott labda után Toni Martínez pontos átlövésével szerezték meg a vezetést. A lila-fehérek Mamaodou Sylla tizenegyesével válaszoltak, de a folytatásban is a baszk csapat irányította a mérkőzést. A szünet után az Alavés ismét betalált, de a gólt les címén érvénytelenítette a VAR. A folytatásban a hazaiak elkészültek az erejükkel, a Valladolid viszont kapott még egy tizenegyest, amit a marokkói Szelim Amallah értékesített, megfordítva a találkozót.

Az Alavés nagy erőket mozgósított az egyenlítésért, de gólt szinte azonnal a Pezzolano-féle csapat szerzett: egy másik marokkói, Anuar gyors kontra végén talált be.

A ráadás a hazai csapatba csereként beálló Kike Garcíáról szólt: a rutinos csatár először a labdát a kapunak háttal levéve, dropból lőtt látványos gólt, majd kevesebb mint egy perc alatt két sárga lapot is összeszedett, így néhány másodperccel hamarabb mehetett zuhanyozni a társainál. A szépítés tehát összejött az Alavésnek, de a pontokat az idénybeli második győzelmét jegyző Valladolid gyűjtötte be. 2–3

SPANYOL LA LIGA
10. FORDULÓ
Alavés–Valladolid 2–3 (T. Martínez 6., K. García 90+7. ill. Sylla 17. –11-esből, Amallah 72. – 11-esből, Anuar 76.)

Szóljon hozzá!