Bundesliga - 2024.10.10.

új Bayern-szabályok

A Bayern&Germany a hivatalos X-csatornáján a Bildre hivatkozva írt arról, hogy a német első osztályú labdarúgó-bajnokságban (Bundesliga) szereplő Bayern München nyáron kinevezett vezetőedzője, Vincent Kompany új szabályokat vezetett be a klubnál.
Kompany eltörölte a pénzbüntetést. Merthogy eddig ezzel szankcionálták azokat a labdarúgókat, akik késnek az edzésről. A pontatlan érintettnek ehelyett legalább addig a pályán kell maradnia, mint az edzőnek – a játékosok általában 13 órakor indulnak el a délelőtti edzés után, Kompany ezzel szemben 16 óráig marad. A Bild szerint ezt a szabályt nagyra értékeli a klubvezetőség.

Akadnak olyan játékosok, akik a videóelemzésről késnek, ebben az esetben Kompany úgy döntött, hogy az érintett nem is vehet részt a foglalkozáson.

A 38 éves tréner külön Whatsapp-csoportban küldi el a labdarúgóknak az adott meccsnapi keretet, de a felállást nem közli velük. Ha kényes döntést hoz, akkor az érintett játékost előzetesen külön, szóban tájékoztatja erről – így történt ez Leon Goretzka esetében is, aki a Bundesliga harmadik fordulójában nem került be a keretbe.

Szóljon hozzá!