Egyéb , Hazai - 2022.1.26.

Az MTK nem járult hozzá a Mezőkövesd halasztásai kérelméhez.

 

A tavaszi forduló kezdete előtt, egyre komolyabb problémákat jelent a csapatok számára a fertőzés miatt folyamatosan kieső játékosok pótlása. Több csapat a téli edzőtábort is kénytelen volt lemondani, mivel a keret és a szakmai stábok is nagy számban kapták el a koronavírust. Mezőkövesden sajnos nagyon rossza helyzet pár nappal a tavaszi rajt előtt.

 

A tabella hatodik helyén tanyázó Mezőkövesd kérvényezte a mérkőzés elhalasztását mivel jelenleg 16 játékosuk rendelkezik pozitív teszttel, ami ellehetetleníti a csapat szereplését. Vasárnap 15:15-kor lépnének pályára a kiesőzónában tartózkodó MTK ellen akik nem járultak hozzá a halasztási kérelemhez, így a mérkőzés a tervek szerint kerül megrendezésre.

Nem halasztják a Mezőkövesd-MTK meccset (Fotó: Tumbász Hédi)

A Mezőkövesd közleménye:

„Nagyon nehéz heteken van túl csapatunk, a koronavírus-járvány miatt teljesen felborult a felkészülés menetrendje – olvasható a borsodi klub kommünikéjében. – Elmaradt a tíznapos törökországi edzőtábor, a csapat egy felkészülési találkozót tudott lejátszani január elején, két hétig mindössze öt-hat6 játékos vett részt az edzéseken, a szakmai stáb tagjai közül is többen elkapták a betegséget, azaz labdarúgóink nem tudtak érdemi munkát végezni az elmúlt időszakban. Egy héttel a nyitó forduló előtt még tizenhat játékos koronavírustesztje volt pozitív. Az említett nehézségek miatt tegnap (hétfőn) halasztási kérelemmel fordultunk az MTK Budapest együtteséhez, azonban a fővárosi klub nem járult hozzá a bajnoki találkozó elhalasztásához. Ez azt jelenti, hogy január 30-án, vasárnap 15.15-kor pályára lépünk az NB I 18. fordulójában.”

 

 

Szóljon hozzá!