EL - 2023.4.21.

Sokáig égett a ház, de a hosszabbításban a Roma kiütötte a Feyenoordot

A labdarúgó Európa-liga negyeddöntőjének visszavágóján a Roma 4–1-re legyőzte a Feyenoordot hosszabbítás után, így bejutott a legjobb négybe.

ROMA–FEYENOORD

A fővárosi együttesnek nem volt könnyű dolga a Feyenoord elleni visszavágón, hiszen az első mérkőzést a holland csapat 1–0-ra megnyerte. A gól nélküli első félidő után Leonardo Spinazzola egy szerencsés, megpattanó lövéssel juttatta előnyhöz a Romát a 60. percben.

Tíz perccel a rendes játék vége előtt pánikba estek a hazai szurkolók, ugyanis Igor Paixao fejesével egyenlített a Feyenoord.

Talán már elhitték a vendégek, hogy megvan a továbbjutás, ám a 89. percben Paolo Dybala az ötös sarkáról kilőtte a jobb felsőt, s hosszabbításra mentette a párharcot. Ezt követően mentálisan jobb állapotba került José Mourinho csapata, ennek köszönhetően Stephan El Shaarawy a 101. percben megszerezte a Roma harmadik gólját is. A hosszabbítás második félidejében Lorenzo Pellegrini vitte be a kegyelemdöfést, a „farkasok” 4–1-re győztek, s biztosan ott lesznek a legjobb négy között.

Szóljon hozzá!