EL - 2023.4.21.

A Sevilla simán megverte a Unitedet, és bejutott az elődöntőbe

Az Európa-ligában bejutott az elődöntőbe a Sevilla, amely az idegenbeli 2–2 után hazai pályán 3–0-ra megverte a Manchester Unitedet.

EURÓPA-LIGA
NEGYEDDÖNTŐ, VISSZAVÁGÓ
Sevilla (spanyol)–Manchester United (angol) 3–0 (1–0)
Sevilla, 
Ramón Sánchez-Pizjuán Stadion, 43 000 néző. Vezette: Artur Dias (portugál)
Sevilla: 
Bunu – Jesús Navas, Badé, Marcao (Suso, 29.), Acuna (Alex Telles, 84.) – Gudelj, Fernando – Ocampos, Rakitic, Lamela (Gil, 80.) – en-Nesziri. Vezetőedző: José Luis Mendilibar
Manchester United: De Gea – Wan-Bissaka (Shaw, a szünetben), Maguire, Lindelöf, Dalot – Eriksen (Elanga, 86.), Casemiro, Sabitzer (Fred, 68.) – Antony, Martial (Weghorst, 54.), Sancho (Rashford, a szünetben). Menedzser: Erik ten Hag
Gólszerző: en-Nesziri (8., 81.), Badé (47.)

Továbbjutott: a Sevilla, 5–2-es összesítéssel

Őrült hajrá után 2–2-t játszott Manchesterben a Sevilla, amely az ottani lendületét átmentette a La Ligába, majd a visszavágóra is, ugyanis Jusszef en-Nesziri már a 8. percben megszerezte a vezetést a spanyoloknak – a rossz formáját szintén „átmentő” Harry Maguire segítségével.

Hatalmas iramot diktált a fanatikus, fehér felsőkbe öltözött szurkolótábora segítségével a Sevilla, Ocampos gólját még elvette lesállás miatt a VAR, de a szünet után a francia védő, Loic Badé Casemiro mellől a léc alá „vállalta” Ivan Rakitic szögletét.

Voltak kisebb helyzetei az MU-nak, Casemiro, Antony és Martial lövései sem jutottak el azonban a kapuig.

A szünetben beállt Shaw és Rashford, a hajrá előtt Fred, de ez sem segített a Uniteden, magabiztosan védekezett a Sevilla. A 37 éves Jesús Navas, Fernando (35) és Rakitic (35) bírta az iramot, a tőlük négy évvel fiatalabb Gudelj, Marcos Acuna páros nagyon hasznosan futballozott: ha meghallja a Sevilla az El-himnuszt, bika-üzemmódra kapcsol.

David de Gea adott egy gólpasszt a hajrában Jusszef en-Neszirinek, ezzel végleg eldőlt a továbbjutás kérdése: vert helyzetben sem adta fel idegenben a Sevilla, amely hazai pályán is nagy nyugalommal használta ki a manchesteriek hibáit.

Szóljon hozzá!