Ligue 1 - 2023.5.22.

Mbappé duplájával nyert a PSG az Auxerre vendégeként

A francia élvonalbeli labdarúgó-bajnokság (Ligue 1) 36. fordulójának zárómérkőzésén a PSG Kylian Mbappé két góljának köszönhetően hozta a kötelezőt az Auxerre ellen, visszaállítva a hatpontos előnyét a Lens előtt.

Az Auxerre több mint tíz éve nem tudja legyőzni a Paris Saint-Germaint, és a párizsiak esélyeshez méltóan is kezdtek. Kylian Mbappé már nyolc perc alatt duplázott. Előbb Fabián Ruiz ugratta ki a franciát, aki pár csel után a rövid felsőbe vágta a labdát, majd Lionel Messi asszisztjából lőtt a kapu bal alsó sarkába.

A hazaiaknak volt esélyük a szépítésre, azonban Rayan Raveloson lövése a kapufán csattant a 38. percben. Ami nem jött össze az első félidőben, az sikerült a másodikban. Nuno da Costa csúsztatta meg a kapuskirúgást, ezzel indítva Lassine Sinayokót, aki Gianluigi Donnarumma hóna alatt a kapuba talált.

A hajrában Mbappé harmadszor is betalált, azonban a gólját les miatt érvénytelenítette a játékvezető. A PSG 2–1-re nyert az Auxerre otthonában, így előnye ismét hat pont a tabella élén a második helyezett Lens előtt.

FRANCIA LIGUE 1
36. FORDULÓ

Auxerre–PSG 1–2  (Sinayoko 50. ill. Mbappé 6., 8.)

Szóljon hozzá!