Liga BBVA - 2023.5.22.

Vinícius Júniort kiállították, a Real Madrid kikapott Valenciában

A Valencia 1–0-ra legyőzte a Real Madridot a spanyol élvonalbeli labdarúgó-bajnokság (La Liga) 35. fordulójában. A mérkőzés egyetlen gólját az élvonalban másodszor kezdőként pályára lépő Diego López szerezte a Vinícius Júnior kiállítása miatt a találkozót tíz emberrel befejező madridiak ellen.

A Real Madrid kezdőjéből kimaradt többek között Fede Valverde, Toni Kroos, Rodrygo, David Alaba és Luka Modric is a Manchester City elleni BL-elődöntőhöz képest.

A vezetést a hazaiak szerezték meg a 33. percben. Justin Kluivert passzába belekaptak, így pont az élvonalban másodszor kezdőként pályára lépő Diego López elé került a labda, aki közvetlen közelről betalált Thibaut Courtois kapujába.

A Real Madrid az első félidőben mindössze háromszor próbálkozott kapura lövéssel. A fővárosi csapat csak egyszer jutott el ennél kevesebb kapura lövésig a spanyol bajnokság mostani idényében.

Az 54. percben ismét a 21 éves spanyol támadó volt az egyik főszereplő. Kluivert adott remek labdát, López lövését azonban védte Courtois. A  70. perc elején percekig állt a játék, mert a hazai szurkolók rasszista megnyilvánulásokkal illették Vinícius Júniort.

A 84. percben Kluivert ugyan betalált, de gólját les miatt érvénytelenítette a játékvezető. A hosszabbításban két nagy lehetősége is volt a Real Madridnak, ám Mamardasvili előbb Karim Benzema lövését, majd Toni Kroos szabadrúgását is védte.

A hajrában Vinícius Júnior nem bírta idegekkel és lekönyökölte Hugo Durót, amiért kiállította a játékvezető. A brazil az öltözőbe menet még mutogatott a hazai szurkolóknak.

A Valencia győzelmével nagy lépést tett a bennmaradás felé, míg a Real Madrid visszacsúszott a városi rivális Atlético mögé a bajnokság harmadik helyére.

SPANYOL LA LIGA
35. FORDULÓ
Valencia–Real Madrid 1–0 
(Diego López 33.)
Kiállítva: Vinícius Junior (90+7., Real Madrid)

Szóljon hozzá!