Serie A - 2023.5.23.

Mourinho és Sousa csapata nem bírt egymással

Az olasz élvonalbeli labdarúgó-bajnokság (Serie A) 36. fordulójában a Roma hazai pályán csak 2–2-es döntetlent játszott a Salernitanával.

Az Európa-liga-döntő miatt hamarosan Budapestre látogató rómaiaknak égető szükségük volt a három pontra. A mérkőzés előtt nem álltak nemzetközi szereplést biztosító helyen, bár ha hozzávesszük, hogy ha megnyerik a Sevilla elleni döntőt, akkor alanyi jogon szerepelhetnek a Bajnokok Ligájában… Ám ezzel együtt hazai pályán le kellett győzniük a Salernitanát.

A korábbi Vidi-edző, Paulo Sousa csapata kétszer is megszerezte a vezetést. José Mourinho együttesének nagyot kellett harcolnia az egyenlítésért is, nemhogy a győzelemért.

Nemanja Matics a 83. percben betalált, de a hazaiaknak a győztes gól már nem jött össze, maradt a 2–2.

A mérkőzés krónikájához tartozik, hogy a végén egy szabálytalanság kapcsán összebalhézott egymással a két csapat. A két legnyugodtabb ember pályán Mourinho és Sousa volt, utóbbi viszont piros lapot kapott…

Frissítés (20:58): Az Olasz Labdarúgó-szövetség fellebbviteli bírósága tízpontos levonással büntette a Juventust, amely így a hetedik helyre csúszott vissza a labdarúgó Serie A-ban. Emiatt a Roma a hetedikről a hatodik helyre lépett előre.

OLASZ SERIE A
36. FORDULÓ
Roma–Salernitana 2–2
 (El Shaarawy 47., Matics 83., ill. Candreva 12., Dia 54.)

Szóljon hozzá!