Hazai - 2023.8.27.

Hazai pályán is megszerezte első győzelmét a DVTK, már négy meccse nyeretlen a Kisvárda

A Diósgyőri VTK hazai pályán 2–0-ra megverte a Kisvárdát a labdarúgó NB I 5. fordulójának szombati játéknapján.

NB I
5. FORDULÓ
Diósgyőri VTK–Kisvárda 2–0 (Gera D. 38., Edomwonyi 45+1.)

Miskolc, DVTK Aréna. 6651 néző. Vezette: Vad II I.

 

Idegenben minden rendben, most már a hazai mérleget kell megváltoztatni – gondolhatták a diósgyőriek. A DVTK vendégként fölényesen nyert Mezőkövesden (4–2), majd Zalaegerszegen is győzött (3–1). Otthon viszont kikapott a Puskás Akadémiától (0–1) és döntetlent játszott (1–1) a Pakssal.

Szombaton a hullámzóan teljesítő Kisvárda érkezett a DVTK-hoz. A szabolcsi együttest irányító Gerliczki Máté öt helyen változtatta meg a legutóbb Debrecenben pályára lépő kezdő tizenegyet, ez jelezte, hogy egyesek teljesítményével nem volt megelégedve a szakmai stáb. A DVTK ugyanazt a kezdőcsapatot küldte pályára, mint legutóbb Zalaegerszegen.

Egymásnak esett a két csapat, Bárdos Bence közeli fejese után a labda nem sokkal kerülte el a jobb felső sarkot. Fokozatosan átvette az irányítást a hazai együttes, főleg a bal oldalon vezetve támadásait. Gera Dániel kísérletezett távoli lövéssel, de az irányzékkal baj volt, majd Rudi Pozeg Vancas szerezhette volna meg a vezetést, de sokáig kivárt a lövéssel.

Kisvártatva Bright Edomwonyi lesről talált a kapuba, a gól visszavonása kisebb tüntetést váltott ki a lelátón. A DVTK felpörgette a játékot, egyre nagyobb nyomást helyezett riválisára, aminek meg is lett az eredménye, Gera Dániel ragyogó fejesével megszerezte a vezetést a házigazda, sőt még a szünet előtt Edomwonyi is betalált.

A szünet után nem volt annyira sürgős a diósgyőrieknek, igyekeztek megbecsülni a megszerzett labdát, aztán erőre kapott a Kisvárda, a hazai térfélre terelődött át a játék. Igazi helyzetet nem tudtak kialakítani a vendégek, igaz, Milos Szpaszics egyszer a lécet találta el.

Próbálkoztak a kisvárdaiak, de csak mezőnyfölényre tudtak szert tenni, az átütőerő hiányzott a játékukból. A DVTK kivárt, nem szaladt fejjel a falnak, gyors kontrákra épített. Marin Jurina előtt adódott óriási esély az újabb gól megszerzésére, de hét méterről elhibázta a ziccert.

Nem volt kérdés, kié lesz a három pont, az újonc diósgyőriek voltaképpen az első félidő végén elvarrták a szálakat, megérdemelten szerezték meg idénybeli első hazai győzelmüket, nagyobb különbséggel is nyerhettek volna.

Szóljon hozzá!