Liga BBVA - 2023.9.3.

Bellingham góljával a 95. percben fordított a Real

A spanyol labdarúgó-bajnokság (La Liga) 4. fordulójában a Real Madrid 0–1-ről egyenlítve végül a 95. percben szerzett góllal tudott fordítani a Getafe ellen.

A spanyol La Liga 4. fordulójának szombati első meccse valódi gólzáport hozott, ugyanis a Real Sociedad az első félidőben kétszer is eredményes Kubo Takefusza vezérletével 5–1-re is vezetett, végül 5–3-ra győzött a Granada ellen.

Ezt követően Kubo korábbi klubja, a Real Madrid folytatta a szombati programot. A királyi gárda ebben az idényben először játszott hazai pályán a Bernabéu-stadion gyepcseréje miatt, de az első három meccsét így is megnyerte, egyedüliként a mezőnyben, ezért listavezetőként fogadhatta a négypontos Getafét, azonban egyik legjobbja, a sérült brazil klasszis, Vinícius Júnior nélkül.

A meccs pedig nem úgy indult, ahogy azt a hazai szurkolók remélhették, ugyanis Fran García passzát nem tudta átvenni David Alaba a Real tizenhatosának előterében, Borja Mayoral pedig köszönte szépen az ajándékba kapott labdát, a Real Madridtól tavaly nyáron a Getaféhoz szerződött csatár (aki utoljára 2020-ben futballozott a blancók színeiben – a szerk.) kapura tört, elhúzta Kepa mellett és megszerezte a vezetést a vendégeknek.  

Az első félidő említést érdemlő momentuma még, amikor Jude Bellingham elesett a tizenhatoson belül az egyik védővel szemben, és bár volt kontakt a két játékos között, hosszú videózás után elmaradt az elsőre még befújt büntető.

A második félidő elején egy lecsorgó labdából Joselu közelről egyenlíteni tudott. A folytatás viszont a Getafe kapuvédőjéről, David Soriáról, no meg a kapufákról szólt. A vendégek kapusa több nagy védést is bemutatott, például Luka Modric csukafejesénél vagy Toni Kroos közeli ismétlésénél, miután a német első lövése a kapufáról vágódott le, de később Dani Carvajal is lőtt egy kapufát.        

A 95. percben viszont Lucas Vázquez távoli lövése kijött Soriáról, a kipattanót pedig közelről bepasszolta a nyáron Dortmundból igazolt, a negyedik bajnoki meccsén az ötödik gólját szerző angol Jude Bellingham, így 2–1-re győzött és megőrizte hibátlan mérlegét a Real Madrid.  

Szóljon hozzá!