Serie A - 2023.10.29.

97. perces Cambiaso-gól kellett a Juve győzelméhez

Az olasz élvonalbeli labdarúgó-bajnokság (Serie A) 10. fordulójában a Juventus Andrea Cambiaso 97. percben szerzett góljával győzte le a Veronát szombat este.

A Veronának korábban ritkán termett babér a Juventus vendégeként. A hazaiak most is könnyű mérkőzésre számíthattak, a VAR és a vendégek azonban megnehezítették a torinói csapat dolgát.

Dusan Vlahovics ugyan a 13. percben megszerezte a vezetést, a játékvezető a VAR segítségével les miatt érvénytelenítette a találatot. Pár perccel később Moise Kean előtt adódott lehetőség, az olasz csatár azonban nem találta el a kaput. Ezt követően ismét a videobíró került főszerepbe, a labda ugyanis Timothy Weah karjára pattant, a játékvezető mégsem ítélt tizenegyest.

Bár a második játékrészben Kean fejese utat talált a Verona hálójába, a Juventus játékosai nem örülhettek sokáig, mivel a játékvezető – természetesen ismét a videobíró segítségével – egy korábbi szabálytalanság miatt érvénytelenítette a hazaiak gólját. A hátralévő időben Federico Chiesa kétszer is veszélyeztetett, de a kaput nem találta el.

Már szinte mindenki elkönyvelte a 0–0-s döntetlent, amikor a 97. percben Arkadiusz Milik az ötösön belül kapura fejelt. Lorenzo Montipo ezt még hárította, a kipattanóra azonban a csereként beálló Andrea Cambiaso lecsapott, és közelről a hálóba lőtt, így a Juventus nagy nehezen legyőzte a Veronát.

OLASZ SERIE A
10. FORDULÓ

Juventus–Hellas Verona 1–0 (Cambiaso 90+7.)
KORÁBBAN
Sassuolo–Bologna 1–1 (Boloca 44., ill. Zirkzee 3.)
Lecce–Torino 0–1 (Buongiorno 41.)

Szóljon hozzá!