Premier League - 2023.12.23.

Döntetlent ért el az Aston Villa hazai pályán

Az Aston Villa kötelező győzelem helyett a 98. percben szerzett egyenlítő gólnak örülhetett a Premier League 17. fordulóját az utolsó helyen váró Sheffield United ellen, így nem tudta átvenni a vezetést a bajnokságban.

A mérkőzés látványos fényjátékkal kezdődött, a nézők a mobiltelefonjaikra letöltötték az Aston Villa applikációját, amelyben követniük kellett a program utasításait, és a végeredmény lenyűgöző lett.

Magára a mérkőzésre kevésbé lehet büszke az előtte zsinórban 15 hazai bajnokit megnyerő birminghami csapat, az összecsapást a tabella harmadik helyén váró Villa a sereghajtó elleni győzelemmel átvehette volna a vezetést, de Unai Emery csapata nem tudott mit kezdeni a sheffieldi védelemmel.

A gólhoz az 59. percben került legközelebb a vendéglátó, Leon Bailey be is talált Ollie Watkins passzából, de a VAR-ral hosszú percekig vizsgálták az esetet, és rábukkantak egy Aaron Ramsey-szabálytalanságra az akció építése közben, ami miatt érvénytelenítették a találatot.

Ahogy fogyott az idő, úgy vált egyre türelmetlenebbé a Villa, és úgy nyílt ki hátul a védelme, lehetőséget adva a Sheffieldnek. A sárga mezesek több helyzetet is kidolgoztak, és a 89. percben Cameron Archer góljával meg is szerezték a vezetést.

A Villa a VAR-eset miatt plusz kilenc percet kapott Anthony Taylor játékvezetőtől, és a hosszabbítás nyolcadik percében Nicolo Zaniolo legalább az egyenlítő gólt megszerezte. A Villa a kötelező győzelem helyett csak ennek örülhetett, és bár pontszámban beérte az éllovas (és eggyel kevesebb meccset játszó) Arsenalt, az elvesztett két pont fájó Emeryék számára.

PREMIER LEAGUE
18. FORDULÓ

Aston Villa–Sheffield United 1–1 (Zaniolo 90+8., ill. Archer 89.)

Szóljon hozzá!