Premier League - 2023.12.28.

A hajrában szerzett büntetőgóllal nyert a Chelsea

Az angol élvonalbeli labdarúgó-bajnokság (Premier League) 19. fordulójában a Chelsea Noni Madueke 88. percben szerzett tizenegyesgóljával nyert a Crystal Palace ellen. A Manchester City a második félidőben hátrányból felállva hármat vágott az Evertonnak, míg a Wolverhampton 4–1-re nyert a Brentford otthonában.

CHELSEA–CRYSTAL PALACE

A Chelsea-ben most először kezdőként lépett pályára egy angol bajnokin a nyáron szerződtetett Christopher Nkunku. A hazaik jól is kezdtek  és Ian Maatsen révén már a 11. percben veszélyeztettek, sőt két perccel később már a vezetés is összejött. Szép összjáték végén Mihajlo Mudrik kap jó labdát a tizenhatoson belül, az ukrán átvétel nélkül a kapu közepébe talált..

A folytatásban is a Chelsea volt a kezdeményezőbb, Mudriknak azonban nem sikerült megszereznie csapata és saját maga második gólját. Ez viszont megbüntette a Crystal Palace, Jordan Ayew ívelte be a kapu elé, Michael Olise még át is vette a labdát mielőtt a rövid sarokba vágta volna az első félidő hajrájában.

A második félidő hajrájábann Nicolas Jackson talált a vendégek kapujába, a játékvezető a VAR segítségével les miatt érvénytelenítette a találatot. Pár perccel később már a hazaiknak kedvezett a videóbíró ítélete. A csereként beálló Noni Maduekét szabálytalanul szerelték a tizenhatoson belül. A labda mögé a sértett Madueke állt, és magabiztosan a bal alsó sarokba talált.

A Chelsea tehát nehezen, de nyert és a bajnokság felénél a tizedik helyen áll.

BRENTFORD–WOLVERHAMPTON

Az előző fordulóban a Chelsea-t legyőző Wolverhampton Brentford elleni vendégjátéka izgalmas indult. Előbb Mario Lemina szerzett vezetést, majd a hazaiak középkezdéséből egy röviden hazaadott labdára Hvang Hi Csan csapott le és gurított az üres kapuba. Két perccel később már a szépítés is összejött, Yoane Wissa kapott jó kiugratást, és egy átvétel után a léc alá lőtte a labdát, így bő negyedóra játék után 2–1-re a vendégek vezettek.

A 28. percben egy hazai kapuskirúgást a félpálya vonaláról  fejelt vissza Toti a tizenhatos vonalán álló Hvang Hi Csannak,aki higgadtan a bal alsó sarokba talált. A dél-koreai csatárt még a félidő vége előtt le kellett cserélni sérülés miatt, a helyére érkező Jean-Ricner Bellegarde állította be az 1–4-es végeredményt a 79. percben.

EVERTON–MANCHESTER CITY

A klubvilágbajnoki címet elhódító Manchester City Erling Haaland nélkül lépett pályára az Everton otthonában. Ugyan az első három helyzet a City előtt adódott, sem Matheus Nunes, sem Julián Álvarez nem élt a lehetőségeivel. Ellentétben az Everton rögtön az első komolyabb helyzetét gólra váltotta: Dwight McNeil passzol Jack Harrisonhoz, aki közelről talált a kapuba a 29. percben. Sőt öt perccel később Ederson bravúrja kellett, hogy Harrison léc alá tartó lövése ne találjon kapuba.

A második félidőben még nagyobb intenzitással ostromolt a City. Az egyenlítő találat Phil Foden nevéhez fűződik, aki távolról lőtt hihetetlenül pontosan a bal alsó sarokba az 53. percben. Tíz perccel később Amadou Onana kezezett a tizenhatoson belül, így tizenegyeshez jutott a manchesteri csapat, amit Julián Álvarez értékesített. A hajrában Jordan Pickford adta el a labdát, amit Bernardo Silva kihasznált és távolról az üres kapuba emelt ezzel beállítva az 1–3-as végeredményt.

ANGOL PREMIER LEAGUE
19. FORDULÓ
Brentford–Wolverhampton 1–4
 (Wissa 15., ill. Lemina 13., Hvang Hi Csan 14., 28., Bellegarde 79.)
Chelsea
Crystal Palace 2–1 (Mudrik 13., Madueke 88. – 11-esből ill. Olise 45+1.)
Everton–Manchester City 1–3 (Harrison 29., ill. Foden 53., Álvarez 64. – 11-esből, Bernardo Silva 87.)

Szóljon hozzá!