Serie A - 2024.4.29.

Abraham késői góljával ikszelt a Napolival a Roma; Calhanoglu duplájával nyert az Inter

Az olasz élvonalbeli labdarúgó bajnokság 34. fordulójában a már bajnok Inter a Torino, az Atalanta pedig az Empoli ellen győzött 2–0-ra, míg a Bologna az Udinesével 1–1-es, a Napoli a Romával 2–2-es döntetlent játszott.
Az Inter az olasz Serie A 34. fordulójában már bajnokként fogadhatta a három bajnoki óta nyeretlen Torinót a Milan hétfői legyőzése után, ennek ellenére Simone Inzaghi vezetőedző nem pihentette legnagyobb sztárjait. Az első félidőben azonban 60 százalék fölötti labdabirtoklással sem tudott sok helyzetet kialakítani a hazai csapat, nem is született gól.

A második félidő elején azonban emberelőnybe került az Inter: Adrien Tameze elsőre ugyan csak sárga lapot kapott Maria Ferrieri Caputi játékvezetőtől, miután elütötte a gólhelyzetben kitörő Henrih Mhitarjan, de videózás után piros lett belőle.

Nem sokkal a kiállítás után, az 56. percben pedig egy gyors ellentámadás, illetve a kapu előtt szépen végigjáratott akció végén Hakan Calhanoglu lőtt gólt a bal oldalról. (1–0) A 60. percben pedig ugyanő talált be büntetőből, a Marcus Thuram buktatása miatt megítélt 11-est bombázta a jobb felső sarokba. A török középpályás ezzel a 12., majd a 13. bajnoki gólját is megszerezte az idényben. 2–0

Az Inter így a meccs nagy részében kényelmesen futballozva is simán, 2–0-ra győzött, így nyertes meccs után vehet részt az esti, városi fiesztán – Milánó főterén várják a szurkolók a bajnokcsapatot.

Szóljon hozzá!