Hazai - 2024.9.1.

cseh hátvédet szerződtetett a Kisvárda

Martin Chlumecky személyében cseh védőt szerződtetett a labdarúgó NB II-ben szereplő Kisvárda Master Good – számolt be róla a klub honlapja.
A 27 éves Martin Chlumecky belső és bal oldali védőként is bevethető. A játékos eddig többnyire hazájában szerepelt, tavaly adta először a fejét légióskodásra, amikor Lengyelországban játszott, majd kölcsönben visszatért Csehországba, Pardubicébe.

„Úgy érzem, nagyon jó lehetőséghez jutottam, régóta vártam már rá, hogy tartósan kipróbáljam magam külföldön – mondta a bejelentés apropóján Martin Chlumecky. – Boldog vagyok, hogy ide kerültem, úgy érzem, a karrieremben ez előrelépés, hiszen olyan klubban szerepelhetek, amely sokáig játszott az élvonalban, és vissza szeretne kerülni oda. Bármilyen furcsa, ismertem ezt a klubot, hiszen két és fél éve, januárban a Baník Ostrava színeiben játszottam ellene edzőmeccset a törökországi edzőtáborban. Akkor nyertünk egy-nullra, remélem, az itteni időszakomban is sok győzelmet élhetünk át, és megvalósulnak a céljaink. A saját terveim egybecsengenek a klubéval, hiszen négy évig én is élvonalbeli csapatokban futballoztam, szeretnék a magyar legmagasabb osztályban is bemutatkozni a Kisvárda színeiben. Tetszik a stadion és a környezete, sok az edzőpálya, minden adott a színvonalas munkához, amit már nagyon várok. Beszéltem a Kisvárda korábbi cseh játékosával, Jaroslav Navrátillal, ő is bátorított, hogy vágjak bele.”

Szóljon hozzá!