Bundesliga - 2024.10.5.

Javított a lipcsei négyes után az Augsburg

A német élvonalbeli labdarúgó-bajnokság (Bundesliga) 6. fordulójának pénteki játéknapján az Augsburg 2–1-re legyőzte a Borussia Mönchengladbachot.
Nem sok izgalmat hozott az első fél óra – az első nagyobb lehetőséget a 31. percben lehetett feljegyezni, Kleindienst jelentkezett lövéssel, de nem találta el a kaput. Nem sokkal később a hazaiak is próbálkoztak, Jannulisz lövését védte Nicolas, ám egy perccel később már nem tudott hárítani, amikor Keven Schlotterbeck a léc alá bombázott (1–0).

A szünet után nyomott a Mönchengladbach, Labrovic két szép védést is bemutatott, mégis a hazaiak szereztek újabb gólt a Nice-től szerződtetett, első Bundesliga-meccsét játszó Alexis Claude-Maurice megpattanó lövésével. Gyorsan szépített a vendégcsapat, így visszajött a mérkőzésbe: Tim Kleindienst szöglet után fejelt a kapuba. Igyekezett egyenlíteni a Gladbach, Hack közel is járt a gólhoz, ám a fejesét bravúrral ütötte ki Labrovic. Kihúzták a hajrát az augsburgiak, így a múlt heti, lipcsei 4–0-s vereség után javítottak, és győzelmükkel megelőzték a Mönchengladbachot a tabellán. 2–1

Szóljon hozzá!