Liga BBVA - 2024.10.7.

nem bírt egymással a Real Sociedad és az Atlético Madrid

A spanyol élvonalbeli labdarúgó-bajnokság (La Liga) 9. fordulójának záró mérkőzésén az Atlético Madrid 1–1-es döntetlent játszott a Real Sociedad otthonában.

Rangadóval zárult a spanyol bajnokság 9. fordulója, legalábbis ha a két csapat legutóbbi idénybeli szereplését vesszük alapul – a Real Sociedad nem kezdte túl jó formában a bajnokságot, nyolc forduló után csak két győzelmet tudott felmutatni.

Az Atlético Madrid elleni találkozót pedig rosszabbul nem is kezdhette volna a Real Sociedad: még egy perc sem telt el a középkezdés után, amikor Julián Álvarez megszerezte a vezetést a fővárosi csapatnak (0–1). A gól után nagy mezőnyfölényben futballozott a hazai együttes, az Atlético beszorult, de az első félidőben újabb gól már nem született. És sokáig a második félidőben sem talált fogást a baszk csapat az Atlético védelmén, a 84. percben viszont Luka Sucic hatalmas góllal egyenlített (1–1).

Az utolsó percekben Kubo Takefusza közel járt a Sociedad második találatához, az Atlético tíz mezőnyjátékossal a saját térfelét védekezett, és kihúzta döntetlennel – ennek a meccs összképe alapján örülhet Diego Simeone együttese.

SPANYOL LA LIGA
9. FORDULÓ, vasárnapi mérkőzések
Real Sociedad–Atlético Madrid 1–1 (Sucic 84., ill. J. Álvarez 1.)
Sevilla–Real Betis 1–0 (Lukebakio 50. – 11-esből)
Alavés–Barcelona 0–3 (Lewandowski 7., 22., 32.)
Girona–Athletic Bilbao 2–1 (Asprilla 39., Stuani 90+9. – 11-esből, ill. Sancet 41.)

Szóljon hozzá!