Liga BBVA - 2024.10.20.

A korrekorder Modric gólpasszal járult hozzá a Real Madrid győzelméhez

A spanyol élvonalbeli labdarúgó-bajnokság (La Liga) 10. fordulójában a Real Madrid 2–1-re nyert a Celta Vigo vendégeként.
A Celta Vigo a bajnokságban négy gólt szerző Iago Aspas nélkül fogadta a Real Madridot, a fővárosiaknál a válogatott szünetben a francia keretből kimaradó Kylian Mbappé a kezdőben kapott helyet. A Celta legutóbb 2017-ben a Spanyol Kupában tudta legyőzni a Real Madridot, azóta 16 mérkőzésen három döntetlen és 13 vereség vigói szempontból a mérleg.

A galíciaiak remekül kezdtek, Williot Swedberg teljesen egyedül vezethette Thibaut Courtois kapujára a labdát, de kapu mellé passzolta a ziccert. Nem sokkal később Fede Valverde veszélyeztetett, a labda Vicente Guaita kezében kötött ki. A 20. perc elején a saját térfelének közepén adta el a labdát a Celta, Kylian Mbappé megtolta a labdát, majd 20 méterről nagy erővel a jobb felső sarokba bombázott (0–1). Az első félidő végén a hazaiak egy lesgólig jutottak, míg madridi részről Vinícius Júnior veszélyeztetett fejjel.

A szünetet követően Jude Bellingham iramodott meg a jobb szélen, lövése a jobb kapufa mellett suhant el. Az 52. percben megbüntette a kihagyott helyzetet a Vigo, a korábbi barcelonai Óscar Mingueza centerezéséből a teljesen üresen érkező Swedberg a bal alsó sarokba passzolta a labdát. 1–1

Carlo Ancelotti együttese szinte azonnal válaszolt, de Vinícius gólját les miatt érvénytelenítette a játékvezető. A 63. percben Valverde helyett beállt Luka Modric, aki ezzel megdöntötte Puskás Ferenc vonatkozó korrekordját: immár a horvát a valaha volt legidősebb játékos, aki pályára lépett a Real Madridban. Modric három perccel később pazar passzal találta meg Vinícius Júniort, aki másodjára is megszerezte a vezetést a Real Madridnak – immár szabályosan. 1–2

Szóljon hozzá!