Serie A - 2024.10.21.

Lautaro Martínez gólja döntött, az Inter győzött Rómában

Az olasz élvonalbeli labdarúgó-bajnokság (Serie A) 8. fordulójának vasárnap esti rangadóján a címvédő Internazionale Lautaro Martínez találatával 1–0-ra győzött az AS Roma vendégeként.
A forduló előtt az Internazionale a 4., a Roma pedig a 10. helyen állt a tabellán, már csak ezért is a milánói együttes számított a találkozó esélyesének. Az első félidőben nagyot birkóztak egymással a csapatok, de helyzetek egyik kapu előtt sem alakultak ki – ennek ellenére az iramra nem lehetett panasz. Az Inter helyzetét megnehezítette, hogy Simone Inzaghinak két meghatározó játékosát is le kellett cserélnie: a 12. percben Hakan Calhanoglu, majd a 27. percben Francesco Acerbi sem tudta folytatni a játékot, helyettük Davide Frattesi és Stefan de Vrij lépett pályára.

A második félidőben már nemcsak küzdelmet, de gólt is láthatott a római közönség – igaz, ennek aligha örültek a fanatikus hazai szurkolók. A 60. percben Nicola Zalewski a saját térfelén ügyetlenkedett és veszített el egy labdát, ebből indult meg aztán az Inter, amely gólig vitte az akciót: persze kellett még ehhez az is, hogy a menteni igyekvő Mehmet Celik szerencsétlenül pont lövésre készítette le a labdát Lautaro Martíneznek, aki kíméletlen pontossággal és erővel bombázott a jobb felsőbe. 0–1

A rómaiak horvát vezetőedzője, Ivan Juric ezt követően több cserével – hét perc leforgása alatt néggyel – igyekezett változtatni együttese dinamikáján, de ezek nem hozták meg a várt eredményt. A hajrában még az Inter növelhette volna az előnyét, ám a hazaiak kapusa, Mile Szvilar meccsben tartotta a csapatát.

A Roma viszont nem tudott gólt szerezni, így az Inter győzelmével ért véget a rangadó – ennek köszönhetően pedig a címvédő visszafoglalta a 2. helyet a táblázaton.

Szóljon hozzá!