Hazai - 2024.10.22.

Döntött a DVSC vezetősége: szankciók jöhetnek, a következő két mérkőzés meghatározó lesz

Az elmúlt hetek eredménytelensége és a legutóbbi, a klub által vállalhatatlannak minősített mérkőzés után a labdarúgó NB I-ben szereplő Debreceni VSC többségi tulajdonosának képviselői és a klub vezetői értékelték a helyzetet, és szankciókról, valamint a jövőbeli klubműködésről is hoztak döntéseket.
Máté Csabát augusztus 30-án nevezte ki vezetőedzőnek a Loki, s az irányításával még nem szerzett pontot a csapat. Úgy tűnik, az 54 éves trénernek és kollégáinak a következő két összecsapás eldönti a sorsát.

Az edzői stáb munkáját illetően a székesfehérvári bajnoki és a mezőkövesdi kupamérkőzés után, összességében értékel a klubvezetés, a játékosok felé támasztott követelményekkel összhangban lévő, komoly elvárásokat kommunikálták feléjük. Ugyanakkor a szakmai stáb szabad kezet kapott abban, hogy ha bármilyen szakmai vagy egyéb okból kifolyólag szankciót alkalmazna, azt a vezetők támogatni fogják.

Fentiekhez kapcsolódóan a debreceni klub vezetősége arról is döntött, hogy átalakítja a szervezeti struktúráját, és a mai (hétfői) naptól a sportigazgatói feladatokat más konstrukcióban látja el. Ennek megfelelően Hajk Hovakimjan – ahogy a közlemény fogalmaz: elismerve és megköszönve a DVSC-ért az elmúlt két és fél évben végzett értékes munkáját – nemzetközi kapcsolatokért felelős igazgatóként folytatja tovább.

A Debrecen szombaton 17.15-kor lép pályára a Vidi otthonában az NB I-ben, majd jövő kedden 18 órakor a Mezőkövesd vendégeként játszik kupameccset.

Szóljon hozzá!