Serie A - 2024.10.22.

Megtört a rossz sorozat, megszerezte első győzelmét a Monza

Az olasz élvonalbeli labdarúgó-bajnokság (Serie A) 8. fordulójának hétfői, záró mérkőzésén a Monza 3–0-ra győzött Veronában, így először nyert a bajnokságban.
A Monza volt az egyedüli nyeretlen csapat a mezőnyben, amely ráadásul az előző idény utolsó kilenc meccsén sem tudott győzelmet aratni. A 9. percben nagy lépést tett afelé a vendégcsapat, hogy megtörje rossz sorozatát, Dany Mota 15 méterről, kapásból lőtt szépen a jobb alsóba. Többet birtokolta a labdát (60 százalékban) a Verona, ám meddőnek bizonyult a mezőnyfölénye, nagy helyzetet nem tudott kialakítani az első félidőben.

A szünet után Milan Djuric fejesét védte Lorenzo Montipo, így nem nőtt kétgólosra a különbség. A folytatásban is a lombardiaiak voltak veszélyesebbek, Jorgosz Kirjakopulosz a lécet is eltalálta. Nem dőlt el a meccs, maradtak izgalmak, és egyre nagyobb nyomást helyezett ellenfelére a hazai együttes. Daniele Ghilardi fejesénél nagyot védett Stefano Turati, de egy perccel később egy kontra végén Mota ismét betalált.

Újabb öt perc múlva pedig eldőlt a három pont sorsa: Davide Faraoni röviden fejelte haza a labdát, amelyet Alessandro Bianco becsúszva előbb ért el, mint a kapus, belepöcizett, így az Montipo lába között begurult a kapuba. Összességében 16 nyeretlen bajnoki találkozó után győzedelmeskedett a Monza, míg a Verona az elmúlt öt mérkőzését tekintve a negyedik vereségét szenvedte el. 0–3

Szóljon hozzá!