Európa Bajnokság , Hazai - 2016.6.10.

Szakály Péter szerint, ha már kijutottunk, merjünk nagyot álmodni

A DVSC-TEVA hétszeres magyar válogatott középpályása, Szakály Péter is nagyon várja már a hamarosan kezdődő Európa-bajnokságot. Mint elmondta, eljátszhat az együttes a továbbjutás gondolatával, de a realitás pár pont megszerzése.

 

– Eddig mindig olyan csapatoknak szurkoltam, mint a franciák vagy az angolok, de most szerencsére a magyarok is kint vannak az Eb-n. Én leszek az egyik legnagyobb magyar szurkoló, bízom benne, hogy sikerül továbbjutnunk a csoportból. Azt gondolom, a kontinensviadalon nincsen gyenge csapat. A realitás az, hogy a csoportkörben pontot, pontokat csípünk el. De ha már kijutottunk, merjünk nagyot álmodni – mondta Szakály Péter a debreceni klub honlapjának. – Eljátszhatunk a továbbjutás gondolatával is, hiszen egy kis szerencsével akár három-négy ponttal is tovább lehet menni. Tény, hogy nem mi vagyunk a favoritok, de azzal az egységes játékkal, amit mutattunk a selejtezősorozat végén és a pótselejtezőn, bármi megtörténhet. Külön büszkeség Debrecennek és a csapatnak, hogy Korhut Misi is ott van a keretben, és képvisel minket. Megérdemli, hisz amikor beválogatták, tudott élni a lehetőséggel. Lehet, nem ő fog kezdeni a meccseken, de van benne annyi kurázsi, ha lehetőséget kap, megmutatja, hogy helye van a nemzeti tizenegyben.

 

Szakály Péter 3.
fotó: dehir.hu

 

A debreceni középpályás azt is elárulta, a magyaron kívül melyik csapatnak szurkol a péntek este rajtoló Európa-bajnokságon.

 

– Régen a franciáknak szurkoltam, az elmúlt években a németeknek, most viszont azt érzem, hogy akár az angolok is ott lehetnek a végén. Tetszik az a generációváltás, ami az utóbbi időben végbe ment náluk. Ott vannak a belgák is, akik fiatalok, mégis ütőképesek. A franciák nyilván különösen motiváltak lesznek házigazdaként. Ha egy csapatot kell választanom, akkor az angoloknak szurkolok, természetesen a magyarok után. Próbáljuk úgy alakítani az edzéseket, hogy hazaérjünk a meccsek kezdetére, szerencsére a szakmai stáb is partner ebben. Nagy valószínűséggel lesz olyan, hogy összeülünk majd a srácokkal, és együtt szurkolunk hazánk nemzeti csapatának.

Szóljon hozzá!