Hazai - 2016.6.10.

Csányi: “Szégyelltem, ahogy játszott a válogatott”

Csányi Sándor rendkívül kellemetlenül érezte magát tavaly szeptemberben a Groupama Arénában az Észak-Írországgal játszott Eb-selejtezőn, ahol a magyar labdarúgó-válogatott 2-1-es vereséget szenvedett. Az MLSZ elnöke péntek este az M4 Sporton elmondta, hogy “szégyellte, ahogy játszott a válogatott”.
Csányi szerint az akkori szövetségi kapitány, Pintér Attila kinevezése mellett az szólt, hogy játékosként és edzőként is volt bajnok, ismerte a magyar mezőnyt. Úgy ítélték meg, hogy egy külföldi edzőnek nem lenne ideje feltérképezni a magyar játékosokat.

 

“Akkor ez jó ötletnek tűnt”- emlékezett vissza Csányi – “Sokra becsülöm Pintér Attilát, rengeteget dolgozik, rendes ember, bár tudom, hogy nagy az elutasítottsága bizonyos körökben. A barátságos meccseken végig az volt az érzésem, hogy nincs tartása a csapatnak. Félve léptek pályára a játékosok, defenzívek voltak.”

 

Fotó: Nemzeti Sport
Fotó: Nemzeti Sport

 

Az MLSZ-elnök hozzátette: az északírek elleni meccs 20-30. percében eldöntötte, hogy az eredménytől függetlenül, “ez így nem megy tovább”.

 

“Egyszerűen szégyelltem, ahogy játszott a válogatott, mintha ijedt gyerekeket küldtünk volna a gyepre egy nem túl erős ellenféllel szemben. Akkor azt mondtam, hogy ha ezek ellen így játszunk, mi lesz az erősebb csapatok ellen. Jött a vereség, ami rátette az i-re pontot, de még vártunk bejelentéssel” – mondta Csányi.

Szóljon hozzá!