Hazai - 2016.6.11.

Futsal labdákat hívott segítségül az Újpest

Több mint egy hete elkezdődtek az edzések Újpesten. A játékosok alig egy hónap szünet után tértek vissza a Szusza Ferenc Stadionba, hogy újra formába lendüljenek. Az eddig elvégzett munkáról Milos Bogicevic erőnléti edző beszélt a klub honlapjának.

 

– Mi volt az első heti program a tréningeken?

– Elsősorban különböző teszteket végeztünk, kardió alapúakat, vérteszteket, illetve erőfelmérő feladatokat is csináltunk. Az eredmények azt mutatják, hogy a fiúk jó kondiban vannak, mert a pihenőjük alatt is foglalkoztak azokat a gyakorlatokkal, amelyeket a szezon utánra javasoltunk nekik. Ezenfelül erőnléti és aerobic feladatokat is csináltunk, hogy növeljük a fizikai terhelhetőséget és állóképességet.

 

– A héten futsal labdákkal is edzett a csapat. Mi a célja ezeknek a speciális tréningeknek?

– A vezetőedző kérésére vásároltunk néhány futsal labdát. Ezek a játékszerek kisebbek és nehezebbek, mint nagypályás társaik, ezért teljesen más technikát igényelnek. A mester szeretné fejleszteni a futballistái labdaérzékét és repertoárját, hogy még magabiztosabbak legyenek a pályán. Ezenkívül egy futsalos edzés után visszaállni a normál labdára egy külön kihívást jelent, aminek köszönhetően még többet fejlődhetnek a játékosok.

 

Fotó: Újpest fc
Fotó: Újpest fc

 

– Hosszú távon mik a céljaid a csapatnál?

– Az idei szezonban mindenképpen szeretném elérni, hogy csökkentsük a sérülések számát. Itt elsősorban azokra az esetekre gondolok, amelyek a terhelhetőséggel, izomfáradékonysággal kapcsolatosak. Ennek eléréséhez hatékonyabbá kell tenni az együttműködést az orvosi csapat, a terapeuták és közöttünk. Ha ezt sikerül idén megvalósítanunk, akkor két fontos célt is elérhetünk. Egyrészt megakadályozhatjuk az elkerülhető sérülések kialakulását, másrészt a rehabilitációs módszereinket is sokkal eredményesebbé tehetjük.

0 hozzászólás - “Futsal labdákat hívott segítségül az Újpest

Szóljon hozzá!