Hazai - 2016.7.18.

Elrajtolt az NB I mezőnye

Még egészen friss a franciaországi Európa-bajnokság élménye, a magyar válogatott ragyogó, nyolcaddöntőig tartó szereplése, még a bőrünkön érezzük az eufória által kiváltott bizsergést. Bizonyára sokan vagyunk, akik az Eb-menetelés után jelentős érdeklődéssel kalkuláltunk a 2016–2017-es NB I-es szezon rajtján – de sajnos csalódnunk kellett.

Az elmúlt hétvégén, szombaton és vasárnap megrendezett első forduló hat mérkőzését átlagban 2700 néző tekintette meg a helyszínen, ami kevesebb, mint az egy éve lejátszott első fordulóban. Ebből ismét levonható az a már korábban is megállapított következtetés, miszerint a nemzeti csapat szereplése és az NB I-es fordulók látogatottsága nem mutat korellációt. Az idősebbek mesélik, hogy 1986-ban, amikor utoljára világbajnokságra kijutott a válogatott, és elszenvedte egyik legcsúfosabb vereséget a Szovjetúnió ellen 6-0-ra, az akkor utolsó évben megrendezett kettős rangadón mintegy 40.000 néző volt a Népstadionban…

A hétvégi látogatottságban nyilván közrejátszott az időjárás is, hiszen szombaton és vasárnap cudar idő volt majdhogynem országszerte. Jóllehet Mezőkövesden éppenséggel sütött a nap (igaz, a szél ott is fújt), mégis csak 2500-an látták a szombati szezonnyitót, pedig a Gyirmót volt a vendég, tehát a két újonc csapott össze.

Az sem segített, hogy a forduló hat házigazdája közül csak három volt az valójában: az Újpest ugyanis a Vasas pályáján fogadta a Honvédot, az MTK Dunaújvárosban a Vasast, a Videoton pedig Felcsúton a Diósgyőrt. Érdekesség, hogy mind a három albérlő kikapott “hazai” pályán.

Gólokban azonban nem szenvedtünk hiányt, a hat találkozón összesen tizenhat született (átlagban 2.67). Akadtak remek egyéni teljesítmények, a diósgyőri Bognár István a Videoton, a ferencvárosi Böde Dániel a Haladás, míg a kövesdi Marek Strestík a Gyirmót ellen duplázott, a kispesti Eppel Márton pedig gólpasszal és góllal járult hozzá az Újpest legyőzéséhez.

Bízzunk a nyári futballidő visszatérésében, valamint abban, hogy a folytatásban is sok gólról, no meg minél több kiemelkedő teljesítményről, és a nézőszám mihamarabbi növekedéséről számolhatunk be!

Szóljon hozzá!