Bajnokok Ligája - 2016.11.23.

Bajnokok ligája, 5. forduló – keddi játéknap összefoglalója.

Bajnokok ligája, 5. forduló – keddi játéknap összefoglalója.

 

E-csoport:

A keddi játéknap a CSZKA Moszkva-Leverkusen mérkőzéssel kezdődött, köszönhetően az időeltolódásnak ez a meccs kezdődött a legkorábban, 18:00-kor. A mérkőzést a német csapat kezdte jobban, Kevin Volland góljával már a 16. percben vezettek 1-0-ra. Az előnyt egészen a 75. percig tudták őrizni, amikor is tizenegyeshez jutottak az oroszok. A büntetőt Natho értékesítette, ezek után nem is változott az eredmény. A döntetlen csak a Leverkusennek jött jól. A CSZKA ezzel az eredménnyel kiesett a BL-ből, így már csak az Európa ligában folytathatja, ha odaér a harmadik helyre.

CSZKA Moszkva-Leverkusen 1-1 (Natho 75. – tizenegyesből ill. Volland 16.)

Monacoban lépett pályára a Tottenham, ahol már tudták a felek a moszkvai meccs eredményét. Ami azt jelentette, hogy a Monaco győzelmével továbbjuthat vagy a Tottenham marad versenyben, ha megszerzik a három pontot, esetleg mindkét csapatnak izgulnia kell az utolsó csoportkörben döntetlen esetén. A meccset a francia csapat kezdte élénkebben a 11. percben büntetőhöz is jutottak, ám ezt a mostanában jó formába lendülő Falcao nem tudta értékesíteni, vagy ha jobban tetszik Lloris védte bravúrral. Gól már nem is esett az első félidőben, azonban a második félidő első negyed órájában potyogtak a találatok. A 48. percben Sidibe szerezte meg a vezetést a franciáknak egy beadás utáni fejesből. Amire az 52. percben Kane válaszolt büntetőből, neki sikerült ami Falcaonak nem. Ám nem örülhettek sokáig az angolok. A kapott gól után 37 másodperccel a Monaco is megrezgette az ellenfél hálóját Lemar jóvoltából. A meccs végéig még számtalan helyzetet dolgozott ki mindkét csapat, de az eredmény nem változott. Ezzel a Monaco bebiztosította továbbjutását és csoport elsőségét, valamint a Leverkusent is továbblőtte, míg a Tottenham szégyenszemre kiesett az utolsó kör előtt. Az 6. fordulóban csak az lesz a kérdés, ki szerzi meg a csoport harmadik helyét. A CSZKA vagy a Tottenham.

Monaco-Tottenham 2-1 (Sidibé 48., Lemar 53. ill. Kane 52. – tizenegyesből)

A csoport állása: 1. Monaco 11 pont, 2. Leverkusen 7 pont, 3. Tottenham 4 pont, 4. CSZKA Moszkva 3 pont

F-csoport:

Igazi csemege volt a keddi játéknapon az F-csoport két mérkőzése. A Real Madrid Lisszabonban lépett pályára, Ronaldo első profi csapata a Sporting ellen. A portugál aranylabdás gólpasszig jutott volt csapata ellen, igaz nem passznak szánta, ám a lecsorgó lövését Varane kotorta be a kapuba. A 64. percben Pereirat kiállította Collum játékvezető két buta szabálytalanságot is elkövetett a Sporting középpályása. A 80. percig őrizte is előnyét a madridi csapat, de ekkor furcsa jelenetnek lehettünk szemtanúi. A portugál csapat csatára kapta a labdát a tizenhatos vonalánál, amit úgy vett át, hogy kezére pattant a labda, ezt jelezte is gyorsan Coentrao. Arra viszont nem számított, hogy a bíró nem fújja le, másrészt, hogy az integető kezére sarkazza a labdát az ellenfél. Több se kellett a sípmesternek, befújta a tizenegyest, amit Adrien Silva gólra váltott. A végén azonban jött Benzema és megszerezte a három pontot a Madridnak.

Sporting-Real Madrid 1-2 (Adrien Silva 80. – tizenegyesből ill. Varane 29., Benzema 87.)

 

A csoport másik meccsén igazi gólfesztivált láthatott a nagyérdemű. A Nikolics nélkül kezdő Legia Dortmundban lépett pályára és nem sok jót jelentett nekik az sem, hogy hazai pályán sima 6-0-ra kikaptak a lengyelek. A visszavágó azonban minden képzeletet felülmúlt. Meglepetésre a Varsó szerzett vezetést Prijovic révén, aki szépen tekerte a labdát a hosszúba, jobb külsővel. A lengyel öröm nem tartott sokáig és be is indította a dortmundi hengert. Alig telt el pár perc és már 3-1 állt az eredményjelzőn a németeknek. Itt még egy Prijovic góllal szoros lett a mérkőzés, amivel 3-2 lett. Ezután tovább potyogtak a gólok és ennek a Dortmundiak örültek jobban. A második félidőben Nikolics is beállt és ha már ott volt lőtt is egy szép gólt. Ezzel hozzájárulva a Bajnokok Ligája gólcsúcsához. 8-4 lett ugyanis a végeredmény, ennél több gól pedig egy mérkőzésen sem esett az 1992 óta íródó BL-ben.

Borussia Dortmund–Legia Warszawa 8–4 (Kagava 17., 18., Sahin 20., Dembélé 29., Reus 32., 52., 92., Passlack 81., ill. Prijovic 10., 24., Kucharczyk 57., Nikolics 83.)

 

A csoport állása: 1. Dortmund 13 pont, 2. Real Madrid 11 pont, 3. Sporting 3 pont, 4. Legia Warszawa 1 pont

G-csoport:

A G-csoport mérkőzésein kevesebb volt az izgalom. Főként a Porto dánia vendégjátékán. Gól nem esett Koppenhágában, így az utolsó fordulóra maradt a döntés, hogy a két csapat közül melyik jut tovább.

FC Köbenhavn – FC Porto  0-0 (0-0)

A másik meccsen a tavalyi angol meglepetésbajnok a Club Bruges-el találkozott King Power Stadionban. A BL-ben remeklő Leicester most sem okozott csalódást szurkolóinak. Már az 5. percben vezetést szereztek Okazaki révén, majd Mahrez tizenegyesével duplázták meg előnyüket a 30. percben. A mérkőzés további részében már csak a szépítésre futotta a belga csapat erejéből. Izquierdo talált be az 56. percben, ezzel pedig az először rezgette meg az angol csapat hálóját a BL történetében. Érdekesség, hogy a Leicester több pontot szerzett idén a BL-ben eddig, mint az angol bajnokságban. 13 pont a BL-ben, 12 pont a Premier Leagueben. Lehet idén a Bajnokok Ligájában okoz meglepetést Ranieri csapata?!

Leicester City-FC Bruges 2-1 (Okazaki 5., Mahrez 30. – tizenegyesből, ill. Izquierdo 56.) 

 

A cspoport állása: 1. Leicester 13 pont, 2. Porto 8 pont, 3. Köbenhavn 6 pont, 4. Bruges 0 pont

H-csoport:

A csoport rangadóján sevillában lépett pályára a Juventus. A meccs elején Pareja kapáslövésével szerzett vezetést a Sevilla. A 36. percben azonban emberhátrányba került a spanyol csapat, Vázquezt küldte le Clattenburg játékvezető második sárga lap után. A Juventus az első félidő hajrájában tudott egyenlíteni, amikor Bonuccit rántották le egy szögletnél, az ezért megítélt büntetőt pedig Marchisio értékesítette. A második félidőben gyűrték egymást a csapatok a győztes gólért. Erre viszont a 84. percig kellett várni, amikor is a főszereplővé előlépő Bonucci elé került egy kipattanó labda, amit 23 méterről zúdított a kapu jobb oldalába. Ezzel megszerezve a vezetést az olasz csapatnak. A slusszpoén pedig Mandzukic lőtte le, pontosabban be a 94. percben, ezzel eldöntve a három pont sorsát.

Sevilla-Juventus 1-3 (Pareja 9., ill. Marchisio 45+2. – tizenegyesből, Bonucci 84., Mandzukic 94.)

A másik mérkőzésen a Lyon versenyben maradása volt a tét, ehhez le kellett győznie a Zagrebet. Ami nagy nehezen sikerült is. Lacazette 72. percben szerzett góljával sikerült begyűjtenie a három pontot a Lyonnak, ezzel maradt esélye a továbbjutásra az utolsó fordulóban.

Dinamo Zagreb–Lyon 0–1 (Lacazette 72.)

A csoport állása: 1. Juventus 11 pont, 2. Sevilla 10 pont, 3. Lyon 7 pont, 4. Dinamo Zagreb 0 pont

Szóljon hozzá!