Bajnokok Ligája - 2016.11.3.

UEFA Bajnokok Ligája: a 4. forduló összefoglalója.

Bajnokok Ligája: a 4. játéknap összefoglalója.

A-csoport:

Izgalmas végjátékokat hozott az A-csoport két meccse. Az Arsenal Szófiában lépett pályára és egyértelmű esélyesként várhatta a találkozót. Ám jött a hidegzuhany, hisz az első negyed óra után 2-0 állt az eredményjelző táblán. Cafu és Keserü góljával bekezdett a Ludogorec. Aztán szép lassan összeszedte magát az Arsenal. A 20. percben már Xhaka révén szépítettek is, majd a félidő vége előtt megvolt az egyenlítés is az ágyúsok számára. A 2. félidőben azonban elakadt a gólgyártás. Egészen a 88. percig kellett várni a következő, mindent eldöntő gólig. Meg is érte várni erre a gólra. Mesut Özil szerzett Puskás-díjra esélyes gólt, amellyel bezsebelte a 3 pontot az Arsenal.

A csoport másik mérkőzésén még később született a győztes gól. Be kell vallani ez sem volt csúnya. Meunier ért fel a támadással, és a hosszúra átívelt labdát kapásból vágta a felső sarokba.

Ezzel a két kései góllal továbjutott az Arsenal és a PSG is. Már csak az a kérdés ki lesz az első és a második, na meg persze, hogy ki ér oda az EL-t érő 3. helyre.

Ludogorec–Arsenal 2–3 (J. Cafu 12., Keserü 15., ill. G. Xhaka 20., Giroud 42., Özil 88.)

FC Basel–Paris SG 1–2 (Zuffi 76., ill. Matuidi 43., Meunier 90.)

A-csoport állása: 1. Arsenal 10 pont, 2. PSG 10 pont, 3. Ludogorec 1 pont, 4. Basel 1 pont

B-csoport:

A B-csoportban a tizenegyesek domináltak. A Besiktas is így szerzett vezetést a Napoli ellen, amelyet 4 perc múlva Hamsík egalizált 20 méterről érkező lövésével. A másik meccsen pedig szintén büntetőből jött az első gól, ami mint kiderült az utolsó is volt a mérkőzésen, mellyel a 3 pontot is megszerezte a Benfica Salvio révén.

Besiktas–Napoli 1–1 (Quaresma 79. – 11-esből, ill. Hamsík 83.)

Benfica–Dinamo Kiev 1–0 (Salvio 45+2. – tizenegyesből)

B-csoport állása: 1. Napoli 7 pont, 2. Benfica 7 pont, 3. Besiktas 6 pont, 4. Dinamo Kiev 1 pont

C-csoport:

a C-csoportban a forduló rangadójának visszavágója következett, amin sikerült is bosszút állnia a barcelonai vereségért a Citynek. A vezetést a Barca szerezte meg messzi révén, de Gündogan egy szép akció végén a kapuba passzolt és egyenlített. A 2. félidőben pedig bedarálta a Man. City a katalán ellenfelét. De Bruyne szabadrúgásból vette be Ter Stegen kapuját, majd Gündogan második góljával dőlt el a találkozó. A mérkőzést egyébként Kassai Viktor vezette, akinek a teljesítményétől nem volt elájulva a nemzetközi sajtó az elmaradt tizenegyesek miatt.

A csoport másik meccsén a ‘Gladbach skóciai győzelme után optimistán várhatta a visszavágót, ám otthon nem sikerült, ami Glasgowban. A vezetést megszerezték ugyan, de Dembélé tizenegyesből egyenlített a végén, az eredmény ezután már nem változott.

Manchester City–FC Barcelona 3–1 (Gündogan 39., 74., De Bruyne 51., ill. Messi 21.)

Mönchengladbach–Celtic 1–1 (Stindl 32., ill. Dembélé 76. – tizenegyesből)

C-csoport állása:  1. Barcelona 9 pont, 2. Manchester City 7 pont, 3. Mönchengladbach 4 pont, 4. Celtic 2 pont

D-csoport:

A keddi játéknap utolsó csoportjában a PSV és a Bayern München találkozott egymással. A meccsen hatalmas lesgóllal a PSV szerzett vezetést. Szabad szemmel is látható lest a partjelző is beintette, ám a játékvezető felülbírálta érthetetlen módon. A Bayern a kezdeti pofon után kezdett magához térni és Lewandowski még az első félidőben tizenegyből egyenlített, miután a tizenhatoson belül eindhoveni kézhez ért a labda. A második félidőben pedig megint Lewandowski villant. Ezzel el is döntve a mérkőzést.

A csoport másik meccsén az Atletico fogadta orosz ellenfelét a Rosztovot. Az első játékrészben gyors gólváltás után 1-1-el vonulhattak szünetre a felek. A legvégén Griezmann döntötte el a találkozót a 93. percben. Ezzel az Atletico maradt az első helyen 100%-os mérleggel és tovább is jutott a Bayern Münchennel kézenfogva. Ebben a csoportban is csak az a kérdés ki hányadik helyen jut tovább, illetve, hogy ki folytathatja az EL-ben.

PSV–Bayern München 1–2 (Arias 14., ill. Lewandowski 34., 73. – az elsőt tizenegyesből)

Atlético Madrid–FK Rosztov 2–1 (Griezmann 29., 93., ill. Azmun 30.)

D-csoport állása: 1. Atletico Madrid 12 pont, 2. Bayern München 9 pont, 3. PSV 1 pont, 4. Rosztov 1 pont

E-csoport

Falcao visszatért sérülés után, és ha már ott volt rögtön duplázott is. Aki több, mint 2100 nap után talált be újra a legrangosabb európai kupában. Ami az eredményt illeti a Monaco sima 3-0-al küldte haza a moszkvai CSZKA-t.

A csoport másik meccsén a Wembleyben csak szenvedő Tottenhamet győzte le a Leverkusen egy szerencsés góllal, amelyet Kampl szerzett, miután kétszer is megpattant a Spurs védőin a labda.

Monaco–CSZKA Moszkva 3–0 (Germain 13., Falcao 29., 41.)

Tottenham–Leverkusen 0–1 (Kampl 65.)

E-csoport állása: 1. Monaco  8 pont, 2. Leverkusen 6 pont, 3. Tottenham 4 pont 4. CSZKA Moszkva 2 pont

F-csoport

A forduló legnagyobb meglepetését szolgáltatta Nemanja Nikolic csapata. Ennek ellenére pocsékul kezdte a mérkőzést, már az első percben vezetést szerzett a Real Bale bombája jóvoltából, majd Benzema duplázta meg az előnyt. Ám nem adta fel a varsói csapat a találkozót, melyen a fanatikusait is nélkülöznie kellett a zárt kapus mérkőzés miatt. 2-0-ról bombagólokkal állt fel a Legia és egyenlített is. Sőt a 83. percben már a haza csapat vezetett egy újabb pompás lövéssel Moulin révén. De mire beleélhették volna magukat a lengyel csapat játékosai, hogy megverik a királyi gárdát jött is a hidegzuhany 2 perc múlva. Mikor is Benzem sarokkal tette vissza a labdát Kovacicnak aki futtából kilőtte a hosszú alsó sarkot esélyt sem adva a lengyel kapusnak. Így 3-3 lett a vége, mellyel talán mindkét csapat elégedett és elégedetlen is.

A csoport másik mérkőzése nem volt ennyire eseménydús. Ott az Aubameyang nélkül felálló Dortmund szerezte meg a 3 pontot Ramos 12. percben szerzett góljával. Így a német csapat kihasználta a madridi pontvesztést és tovább is jutott a csoportból.

 

Legia Warszawa–Real Madrid 3–3 (Odjidja-Ofoe 40., M. Radovics 58., Moulin 83., ill Bale 1., Benzema 35., Kovacic 85.)

Dortmund–Sporting CP 1–0 (A. Ramos 12.)

F-csoport állása: 1. Dortmund 10 pont, 2. Real Madrid 8 pont, 3. Sporting 3 pont, 4. Legia Varsó 1 pont

G-csoport

A G-csoport mérkőzésén továbbra is veretlen maradt az angol címvédő újonc a BL-ben. Igaz most csak 1 pontot szereztek az eddigi 9-hez, de így is a továbbjutástól egy karnyújtásnyira kerültek. Nagy valószínűséggel a kieséses szakaszban is fogunk találkozni az 1-szeres angol bajnok nevével.

A Porto otthon is megverte a belga ellenfelét. Egyetlen gól elég volt ehhez, melyet André Silva szerzett a 37. percben.

FC Köbenhavn–Leicester City 0–0

FC Porto–FC Bruges 1–0 (André Silva 37.)

G-csoport állása: 1. Leicester 10 pont, 2. Porto 7 pont, 3. Köbenhavn 5 pont, 4. Bruges 0 pont

H-csoport

A 4. játéknapon nem csak a Legia szolgáltatott meglepetést, hanem a Lyon is, mely a végén sokkolta az elkényelmesedett Juventust. Így az olaszok ráfáztak az 1-0-ás előny őrizgetésére. Pontosztozkodás lett a vége, ezzel a Lyon életben tartotta továbbjutási esélyeit, bár ezek még mindig elég halbányak.

A Sevilla viszont magabiztosan gyűjtötte be a 3 pontot hazai pályán a csoport pofozógépe a Dinamo Zagreb ellen. 4 góllal terhelték meg a zágrábi csapat hálóját, ezzel a csoportban is átvették a vezetést a Juventustól.

Juventus–Lyon 1–1 (Higuaín 13. – tizenegyesből, ill. Tolisso 85.)

Sevilla–Dinamo Zagreb 4–0 (Vietto 31., Escudero 66., Nzonzi 80., Ben Yedder 87.)

H-csoport állása: 1. Sevilla 10 pont, 2. Juventus 8 pont, 3. Lyon 4 pont, 4. Dinamo Zagreb 0 pont

Szóljon hozzá!