Egyéb , Hazai - 2016.12.2.

Bajnokság vagy Kupa?

A Budafok a Magyar Kupa legjobb 16 közé jutásáért fogadta az NB1 egyik legjobb játékos keretével rendelkező Videotont, akik sokak szerint a bajnoki cím várományosai az NB1-ben.

Nagy meglepetésre a Budafok NB3-as csapata jutott a Magyar Kupa legjobb tizenhat csapata közzé.

Ennek apropóján kérdeztük Prukner Lászlót, a Budafok edzőjét a sikerről.

optimafoci.hu: Tudjuk, hogy az utolsó fontos bajnoki rangadóját elveszítette a csapata, hogyan sikerült mégis ez a bravúros teljesítmény?

Prukner László: Igen, valóban nagyon fájó vereséget szenvedtünk a Szigetszentmiklóstól, nem hogy csökkent, hanem sajnos nőtt a köztünk lévő pontbeli távolság. Azért jelent ilyen nagy problémát, még akkor is, ha csak a bajnokság felénél tartunk, mert a klubnak és a klub tulajdonosának egyértelmű elvárása a magasabb osztályba történő feljutás.

Sokan már feladták, de a csapat és én sem adom fel, addig a pillanatig, amíg matematikai esély van arra, hogy feljussunk az NB2-be. A célunk a kupában – miután az NB2-es Szegedet kivertük – a Videoton elleni tisztes helytállás volt, amit azt gondolom, hogy becsülettel teljesítettünk is, mind a hozzáállásunkkal, mind pedig a mutatott játékkal. Ez a teljesítmény elegendő volt a győzelemhez és a továbbjutáshoz sok dolog összejátszásának köszönhetően.

optimafoci.hu: Hogyan folytatják a bajnokságban, és hogyan a készülnek a kupa tavaszi folytatására?

Prukner László: Büszke vagyok a csapatra, hogy ezen a szerdán át tudta lépni saját árnyékát. Nem ásta tovább azt a gödröt, amibe belöktük magunkat a hétvégi bajnoki során. Mivel a Videoton csapata talán nem jól kezelte ezt a mérkőzést, a játékosok a pályán megérezték a lehetőséget arra, hogy meglephetjük a Videotont (Budafok játékos keretében, több NB1-et is megjárt játékos játszik szerk. megj.).  Elfogultság nélkül mondhatom, hogy a kidolgozott helyzetek alapján is egyenrangú ellenfelei voltunk a magyar bajnokság nagy esélyesének. Az öröm csak eddig a napig tartott, mert szombaton ismét bajnoki rangadót játszunk, szintén az NB2-be készülő Dunaújvárossal.

A sikeres helytállás a holnapi mérkőzésen további hitet, reményt adhat a bajnokságban történő felzárkózásra, feljutásra, illetve egy kettőmeccses megmérettetésre az Érd ellen a Magyar Kupában.

Bízom a sikeres folytatásban!

 

20110813_1027_at540

 

Szóljon hozzá!