Egyéb , Hazai , VB - 2017.3.14.

BERND STORCK BÁTOR JÁTÉKOT VÁR A CSAPATTÓL

Bátor játékot vár a márciusi Portugáliában tartandó Európa-bajnok elleni világbajnoki selejtezőn Bernd Storck, a magyar futballválogatott szövetségi kapitánya.

“Természetesen vannak elképzeléseim, de tanulmányozzuk még a korábbi mérkőzéseinket, és ha kell, akkor változtatunk. Ugyanakkor bátor játékot várok, és bízom benne, hogy minden tudásunkat fel tudjuk használni, amelyet az elmúlt másfél évben együtt megszereztünk” – mondta a kapitány hétfőn a telki edzőközpontban tartott sajtótájékoztatón.

A portugálok elleni meccsről a német szakember elmondta, már önmagában az a tény is “izgalmas, hogy az Európa-bajnok otthonában léphet pályára csapata, ráadásul azzal a tudattal, hogy múlt nyáron a franciaországi Eb-n 3-3-as döntetlent játszottak.”

 

Fotó: Illyés Tibor / MTI

 

A keret Magyarországon futballozó játékosai hétfőn kezdték a közös munkát Telkiben, az idegenlégiósok egy héttel később csatlakoznak, addig a legígéretesebb fiatalok (U17, U19, U20) segítik a felkészülést.

 A múlt héten állampolgári esküt tett Vinícius Paulo hangsúlyozta, tisztában van vele, hogy újoncként neki sokkal többet kell dolgoznia, mint másoknak, de “szupermotiváltnak” érzi magát. “Nagyon különleges hét van mögöttem, megkaptam a magyar állampolgárságot, ezt a hétvégén pedig egy góllal sikerült megkoronáznom. Óriási dolog és hatalmas megtiszteltetés, ha egy ország befogad, és szeretné, hogy válogatott legyél” – nyilatkozta a brazil születésű belső védő, aki szerint nem számít, hogy első meccsén akár a négyszeres aranylabdás Cristiano Ronaldóval is szembekerülhet majd.
Szóljon hozzá!