Bajnokok Ligája , Egyéb - 2017.4.21.

Real-Atlético és Monaco-Juve a döntőért!

Pénteken sorsoltak a Bajnokok Ligájában, és eldőlt, hogy nem ismétlődhet meg a tavalyi döntő szereposztása. Az egyik elődöntőben madridi derbit rendeznek, a címvédő Real ugyanis az Atléticóval került össze, a másikban pedig a Monaco és a Juventus csatázik legalább 180 játékpercet a fináléba kerülésért.
A Real és az Atlético a legutóbbi három BL-idényben mindig összefutott egymással a kieséses szakaszban, kétszer a döntőben (2014, 2016), egyszer pedig a negyeddöntőben (2015), s mind a három alkalommal a királyi gárda játékosai diadalmaskodtak.
“Egyre közelebb kerülünk a címvédéshez, de az addig vezető úton most következik a legveszélyesebb erőpróba. Jól ismerjük az Atléticót, tudjuk, hogy hibátlanul kell játszanunk a párharc mindkét meccsén, különben végünk van” – mondta Emilio Butragueno, a Real Madrid nemzetközi ügyeiért felelős igazgatója.
Ami másik elődöntőt illeti, papíron az olasz bajnoki címvédő, 2015-ben BL-döntőt játszó Juventus számít esélyesnek, noha a legkevésbé sem szabad lebecsülni a Monacót – Pavel Nedved nem is teszi.
“Rengeteget futó csapat a Monaco, tele technikás és gyors labdarúgóval, rendkívül kiélezett párharcra számítunk” – mondta a torinói egyesület alelnöke, a csapat korábbi ragyogó cseh középpályása.

Az elődöntő első mérkőzését május 2-án (Real-Atlético), illetve 3-án (Monaco-Juventus) játsszák, a visszavágót május 9-én (Juventus-Monaco) és 10-én (Atlético-Real), a finálét június 3-án rendezik Cardiffban.


A kép forrása: Telegraph

Szóljon hozzá!