Egyéb , Eredmények - 2017.6.7.

A Puskás–Suzuki-kupán három év után újra a Realé a trófea

Két nappal Cardiff után Felcsúton is a trófeát emelhetett a magasba a Real Madrid: a felnőttek BL-győzelme után a rangos U17-es tornát is győzedelmeskedett a királyi klub.

 

Fotó: Koncz György

 

A döntő két résztvevője egyaránt százszázalékos teljesítményt nyújtott a csoportban, a Panathinaikosz és a Real Madrid a két-két meccsen összesen egyetlen gólt kapott (előbbi a Puskás Akadémiát 1–0-ra, a Bayernt 3–0-ra győzte le, utóbbi a Honvédot 2–1-re, a Sportingot pedig 1–0-ra). A madridiak talpig lilába léptek pályára, talán úgy gondolták: ha a nagyoknak Cardiffban bevált a Juventus ellen… Ezúttal sem hozott nekik balszerencsét, már a szünetben 2–0-ra vezetett a királyi gárda. Bár a jogosan megítélt tizenegyest kihagyta a 29. percben Iván Vallo, de a Nikolaosz Hrisztogeorgosz kapusról kipattanó labdát aztán bevágta a kapuba, majd a lefújás előtt pillanatokban José Antonio Nieto növelte a spanyolok előnyét, amikor egy jobb oldali beadás után nyolc méterről lőtt a kapu közepébe – a görög kapus hathatós segítségével.

A második félidőben sem csökkent a két csapat közötti különbség; a csoportban nem kapott gólt a görög együttes, ezúttal viszont nem úszta meg kevesebbel, mint a Juventus a BL-döntőben. A hajrában előbb Antonio Marin lőtte ki mesterien a bal felső sarkot 16 méterről, majd a csereként beálló José Belmonte fejjel fejezett be öt méterről egy jobb oldali akciót. A Pancho Aréna 2014-es megnyitóján aratott győzelme óta először, összesen pedig negyedszer hódította el a Puskás–Suzuki-kupát a Real Madrid, amelynek 10-ese, Iván Vallo vehette át a legjobb játékosnak járó különdíjat Orbán Viktor miniszterelnöktől, a Puskás Akadémia alapítójától.

Szóljon hozzá!