Egyéb - 2017.9.28.

Idén nyáron is megdőlt az átigazolási rekordösszeg

Egészen elképesztő méreteket öltött, és valószínűleg fog is a modern labdarúgást maga mögé ölelő euro milliók. Mi sem támaszthatná jobban ezt alá, mint a nyári átigazolási időszakban rekord összegért klubot váltó brazil klasszis, Neymar esete, aki 222 millió euroért váltott klubot. Hozzá kell tenni, hogy a játékos fizetése sem elhanyagolható. Labdarúgók közül egyedül Carlos Tévez keres jobban csak, igaz ő Kínában. Csak nagyon merész találgatásokkal lehet megjósolni, hová fognak tartani évek múlva a játékosokért fizetett átigazolási összegek. A 2017-es időszakban a toplista első három helye egy nyár alatt kicserélődött, illetve kerültek új nevek.

Forrás: www.youtube.com

A lista második fokán a fiatal zseni, Kylian Mbappe áll, akit ugyanúgy a PSG vásárolt meg francia vetélytársától, a Monaco együttesétől 180 millió euroért.
A harmadik helyet holtversenyben Ousmane Dembele és Paul Pogba  foglalja el. Dembelet a Barcelona vásárolta meg a fent már említett Neymar pótlására, Pogbát pedig a Manchester United vásárolta ki szerződéséből a Juventus együttesétől 105 millió euroért.
Őket követi sorban:

Gareth Bale – Tottenham ->Real Madrid €100.8 m

Cristiano Ronaldo – Manchester United ->Real Madrid €94m

Gonzalo Higuaín – Napoli ->Juventus €90m

Neymar – Santos ->Barcelona €86.2m

Romelu Lukaku – Everton ->Manchester United €84.8

Luis Suarez – Liverpool ->Barcelona €82.3m

Több kérdés is megválaszolatlan marad, például ha Lionel Messi, vagy Cristiano Ronaldo eladási listára kerülne jelenlegi klubjában, vajon mekkora összeget lennének hajlandóak fizetni a katari, vagy kínai tulajdonban lévő klubcsapatok. Valószínűleg a csillagászati összegű 222millió eurot is meghaladná az összeg.

Mindenesetre a nyaranta sorra megdőlő átigazolási rekordok több problémát is felvetnek, de amíg a pénz az igazi mozgatórugója a mai labdarúgásnak, addig változás ebben nem igen lesz.

Zárószónak Puskás Ferenc idézetével zárnám, mely jelen időszakra minden betű megállja a helyét:

“Régen a szegények fociztak, a gazdagok nézték,
most a gazdagok fociznak és a szegények nézik.”
(Puskás)

Cs. T.

Szóljon hozzá!