Bajnokok Ligája - 2017.9.14.

Lezárult a Bajnokok Ligája csoportkör első fordulója!

Lezárult a Bajnokok Ligája csoportkör első fordulója!

 

Döntőbe illő mérkőzéssel indult az UEFA Bajnokok Ligája csoportkör első fordulója, ugyanis  Barcelonába látogatott a Seria A címvédője, a Juventus. A zebráknál több kezdő játékos is távol volt, többek között Chiellini, Cuadrado, Mandzukic, és Khedira. A másik oldalon Rafinha, Turan, és Digne hiányzott a keretből. A mérkőzés során az argentín klasszis két gólt,- míg Rakitic egy találatot szerzett az utolsó szezonját töltő Buffon hálójába. Ezzel kialakult a jelentősnek mondható háromgólos differencia.

A Premier League jelenleg 6. helyét elfoglaló Tottenham Hotspur csapatához látogatott a német bajnokság listavezetője, a Borussia Dortmund. Mindkét oldalon több hiányzó nehezítette az edzők, valamint a csapat munkáját, a dortmundi oldalon három alapember, Reus, Guerreiro, és Schürrle volt kénytelen kihagyni a mérkőzést. A hazaiak oldalán alapemberek közül Lamela volt távol, aki térdsérülése miatt ült a padon. A Spurs egy támadóval is képes volt otthon három találatot lőni, Harry Kane kettőt, Son pedig egy gólt gurított Burki hálójába. A német sztár együttes az ukrán Yarmolenko találatával tudtak válaszolni, így kialakul a 3-1-es hazai siker.

 

Neymar góllal mutatkozott be, immáron a  Paris Saint Germain mezét felöltve a Bajnokok Ligájában. A nyáron rekordösszegért a Barcelonából távozó klasszis vezetésével, a csapat magabiztosan öt gólt lőtt a Celtic vendégeként. Annyi biztos, hogy nagy lesz a csata a B csoportban az első helyért, ugyanis a Bayern München is jelentős három gólos győzelemmel kezdett az Anderlecht ellen.

 

A Chelsea legújabb nyári szerzeményét, Moratát pihentetve is kiütéses győzelemmel hangolt a szezonra. A Stamford Bridgen az újonc Qarabag együttesé volt a lehetőség hogy bizonyítson, ám a londoni kékek Antonio Conte vezetésével nem hagyták érvényesülni az azerbajdzsáni klubot. Támadó, hatékony játékkal megsemmisítő hat gólos győzelmet arattak.

 

A spanyol címvédő Real Madrid is könnyen vette az első akadályt. A ciprusi APOEL Nicosia látogatott a Santiago Bernabéu stadionba, ahol 81 ezer ember előtt Cristiano Ronaldo két találatával kezdte meg a madridi csapat idei BL szezonját, amit Ramos találata követett. A 61. percben kialakult a háromgólos különbségű győzelem.

 

Az első játéknap eredményei:

A csoport:

Manchester United – FC Basel    3-0
Benfica – CSZKA Moszkva           1-2

B csoport:

Celtic – Paris Saint Germain        0-5
Bayern München – Anderlecht    3-0

C csoport:

Chelsea – Quarabag                      6-0
Roma – Atletico Madrid                0-0

D csoport:

Barcelona – Juventus                   3-0
Olympiakosz – Sporting               2-3

E csoport:

Liverpool – Sevilla                         2-2
Maribor – Szpartak Moszkva      1-1

F csoport:

Feyenoord – Manchester City     0-4
Sahtar Donyeck – Napoli             2-1

G csoport:

FC Porto – Besiktas                     1-3
RB Leipzig – Monaco                   1-1

H csoport:

Real Madrid – APOEL Nicosia   3-0
Tottenham – Dortmund              3-1

Szóljon hozzá!